vrijdag 22 augustus 2014

Oso dossier parnassys

Via de middelste optie kun je kolommen toevoegen of verwijderen. Zorg ervoor dat in ieder geval de kolom BSN is toegevoegd. Als u een gewijzigde selectie mee wilt laten komen in de OSO overdracht dient u het dossier wel opnieuw te verzamelen en klaar te zetten. Uw opgeslagen selectie kan derhalve afwijken van wat er in een verzameld dossier is meegenomen.


Met ander woorden, u kunt onafhankelijk van de status van het. Hierbij dienen de dossiers van deze leerlingen aan het vervolgonderwijs te worden overgedragen.

Met de overstapservice onderwijs ( OSO ) kunt u dit snel en eenvoudig doen. Auteur: Bas Damen – coördinator servicedesk. Waarschijnlijk bent u bekend met het digitaal overdrachtsdossier (DOD).


URL registreren klikken. Overstapdossier klaarzetten voor een vertrekkende leerling. OSO -registratie regelen m. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw leerlingvolgsysteem.


Dit gebeurt via het Traffic Center.

De beveiliging is geregeld via het certificaat (PKI-Overheid) van hun softwareleveranciers. Voor jullie ligt de handleiding voor het maken van een compleet overstapdossier en het versturen hiervan via OSO. Dotcom in het PO en Magister in het VO. We gaan er daarbij van uit dat het LAS in de . De leerlingen zijn nu uitgeschreven en staan daardoor straks bij de dossiers van OSO. Nu hebben we alles klaar van de leerling en kunnen we het overstapdossier uitprinten voor het gesprek met de ouder.


Voordelen OSO : Overdracht via veilige verbinding. Meer gegevens dan in DOD. Overstapservice Onderwijs ( OSO ) biedt de oplossing: digitale uitwisseling van studie- en begeleidingsgegevens (het overstap- dossier ) tussen scholen voor primair en voortgezet onderwijs.


Er wordt een overstapdossier gegenereerd door het leerlingadministratiesysteem van de huidige school. Schematische weergave OSO. De privacy van leerlingen is daarmee meteen goed geregeld. Landelijk genormeerde toetsen hebben een . De testschool werkt volgens de laatste versie . Verplichte eindtoets Basisonderwijs.


ParnasSys worden geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts