vrijdag 1 februari 2019

Warmte uit auto houden

De enige manier om te kunnen koelen is door warmte naar buiten te pompen. In het begin helpt dat, maar als je al een uur in de brandende zon onderweg bent maakt dat helaas niet veel meer uit. Je hebt airco in de auto , maar ook dan moet je rekening houden met de hitte in de auto. Voorkom problemen met deze tips:. In Limburg, Noord-Brabant, Zeelan Zuid-Hollan Utrecht, Gelderland en Overijssel is vandaag code geel van kracht.


Reden: de aanhoudende warmte.

Voldoende water drinken, uw woning koel houden , zorg voor elkaar en zorg voor koelte. Dit laatste uit zich niet alleen door het dragen . Je kunt natuurlijk proberen de hitte uít je auto te krijgen, maar beter. Met je raam op een kier houd je het uit in de auto.


Als de mussen van het dak vallen, wil je liever niet rijden in een auto zonder airco. Met deze tips maak je het koel! Hiermee houd je de meeste warmte ook al uit je auto. KIJK OOK: Je lunchbox koel houden ?

Hoe houd jij de auto koel als je . Kies voor zonneschermen. Zonneschermen tegen de achterste ruiten houden de passagiers op de achterbank uit de zon. Ook warmt de auto zo minder snel op. Staat uw auto geparkeerd? Dan kunt u ook grote zonneschermen op de voor- en achterruit gebruiken, om zo de warmte tegen te gaan.


Gelukkig zijn er genoeg eenvoudige tips en trucs om je hoofd en je aircoloze auto zo koel mogelijk te houden. Zet twee ramen open en laat de auto doorwaaien. Het is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als de hitte je onderweg teveel wordt: een raampje openzetten. Dat zorgt even voor verkoeling,.


De warmte van een kaarsvlam is vergelijkbaar met de warmte die een mens produceert evenals het zuurstofverbruik en dergelijke. Het zal zeker beter uit te houden zijn als je waxinelichtjes aansteekt en ook nog niet riskant vanwege de luchtverversing. Bij honderd mensen in de auto wordt het knap benauwd dus ook bij . Deze warmte -blazende auto ventilatoren worden eveneens van stroom voorzien via een adapter die je aansluit op de sigarettenaansteker in de auto.


Daarnaast zijn er nog een aantal factoren om rekening mee te houden , mocht je twijfelen of je een standaard auto ventilator met schoepen zal aanschaffen, of misschien . Is je motor toch oververhit? Klinkt tegenstrijdig, maar door de verwarming aan te zetten kan de motor de warmte kwijt.

Wie na een zonnige dag in de auto stapt, weet dat hij in een bloedhete auto terechtkomt. VAB ging na hoe snel de warmte in een wagen oploopt en geeft enkele tips om hem te doen afkoelen. Een huisdier of kind achterlaten in de wagen is al helemaal uit den boze. Heel even hadden we een auto met airconditioning.


Dat was toen we onze nieuwe, tweedehands Opel Zafira net hadden. Zet voor je instapt even alle deuren open, zodat in ieder geval wat van de hitte er uit kan. Daarom tips om je auto koel te houden. Klinkt gek, maar het is de manier om de motor weer warmte te laten kwijtraken. Klinkt misschien afgezaag maar we wijzen er toch even op: drink voldoende water!


Zet dan het raam open om het binnen uit te houden. Neem een flesje (of een thermoskan) koud water mee in de auto , ook voor de passagiers . Je leest hieronder trucs om het thuis, in de auto en op het werk fris te houden. Een printer die de hele dag staat te loeien, geeft enorm veel warmte af. De beste methode om warme lucht uit de slaapkamer te krijgen en koele erin: zet een raam een klein stukje open en laat een flinke ventilator in de . Warmte is energie, net zoals brandstof energie is.


Als de motor meer brandstof krijgt dan hij kan benutten, voert hij de overtollige energie af als warmte. Een typisch scenario: u probeert in de bergen vast te houden aan het nieuwe rijden, terwijl er een caravan aan de haak hangt. Dan gaat u in een te hoge versnelling naar . Als je auto een tijdje in de volle zon gestaan heeft, loopt de binnentemperatuur behoorlijk op, tot zelfs 60°. Om de ergste hitte uit je wagen te krijgen, kan je best even met de ramen open rijden in plaats van alles potdicht te houden en meteen de airco op de hoogste stand te laten . Tijdens een hittegolf trekken mannen zonder schroom hun t-shirt uit en wringen meisjes zich in ultrakorte shortjes die meer op onderbroeken lijken. Ook zonneschermen om tegen de zijramen te kleven met zuignappen kunnen de warmte wat tegenhouden.


Neem frisse drankjes mee in de auto. Het dashboard en het stuurwiel absorberen heel snel de warmte. Bevestig een zonnescherm aan de buitenkant van de auto of tegen de binnenkant van het raam. De achterste ruiten kun je bedekken met zonneblinden of een zonwerende folie.


Ben je dit vergeten, dan kan een badhanddoek je wel uit de nood helpen. Het Energieonderzoek Centrum Nederland ECN heeft een airconditioner ontworpen die geen druppel extra benzine kost. Drie prototypes zijn klaar om te worden ontwikkeld tot productiemodel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts