In de komende tijd hopen we nog wat GESCHIKTE RECEPTEN te plaatsen over dit onderwerp! Natuurlijk is in principe alles mogelijk, maar de volgorde van aanpak en het beste willen halen uit je FORNUIS is toch wel anders dan bij het KOKEN op een andere warmtebron. Niet erg, want het was zeer smakelijk.
Iets te zachte aardappel, en ook iets te zachte paprika, maar verder helemaal goed! En dat zonder recept :mrgreen: ( normaal ben ik niet zo zeker van mijn kookkunsten , dus volg ik graag aanwijzingen) Ik ga eens wat neuzen naar recepten of lekkere combinaties voor . Tijdens het koken kan de lucht temperatuur bij het fornuis behoorlijk oplopen, maar direkt als je geen stookhout meer aanvult zorgt de koelte van de.
Een ander punt van aandacht is dat bij veel houtkachels en fornuizen de lucht vanaf binnen wordt aangezogen en via de schoorsteen het huis verlaat. Uiteraard kon ik het niet laten om van de gelegenheid gebruik te maken en hun het hemd van het lijf te vragen. En gelukkig waren zij niet te beroerd om mijn vragen te . Tijdens het koken op dit kacheltje kwamen we erachter dat het eigenlijk heel simpel was om je eten te bereiden en tegelijkertijd je huis te verwarmen. Dat was ook niet zo moeilijk. Wij hebben ook een (gewone) houtkachel , maar helaas kan ik er niet goed tegen.
De allerlekkerste houtoven recepten vind je hier. Van zuurdesem broo Toscaanse biefstuk en stoofpotjes tot de allerlekkerste pizza.
Alles maar dan ook werkelijk alles is te maken in een echte houtgestookte pizzaoven. En mocht je klaar zijn met koken of een dagje geen zin hebben, dan gebruik je de oven als openhaard. Maar wèl staat er standaard een grote pan met water op, zodat er altijd heet water voorhanden is. Koken doe ik er niet heel vaak op. Handig voor de afwas, voor een sopje, voor thee, of bijvoorbeeld om de aardappels mee op te zetten.
Over een paar weken is het zover. We gaan kamperen … Op Texel… Hulde aan het net gearriveerde lente-weer, ik had er met die vorst en sneeuw pas geleden nog wel even een hard hoofd in. In deze video wordt heerlijke pörkölt gulyas gemaakt in de kookkachel voor buiten. Heerlijk in de tuin koken ! Gisteren schreef ik al over mijn nieuwe ontdekking, die toch echt al heel oud is: de Dutch Oven, DO voor intimi.
Een loodzware, gietijzeren ketel met handvat voor boven het vuur. Een echt onthaastingsrecept, want het duurt uren en uren. Maar ik zette hem op een Frans houtkacheltje. Nou ja, er was wel een houtkachel , en later deed het water het wel: alleen warm in de keuken, alleen koud in de badkamer.
Buitenkoken is dé tren heb ik me laten vertellen. Op de kachel in de Ger kan je prima koken. De lekkerste oer-gerechten maak je toch echt in een Dutch oven.
Het koken op een speksteenkachel is voor veel van onze klanten echt een lifestyle geworden,” vertelt eigenaar van de Stokertje kachelwinkels Marc Hoogland. Het geeft natuurlijk ook heel veel sfeer om gezellig eten te bereiden op een warme kachel. Op onze website zijn verschillende recepten te vinden en deze worden . De COOX stove is een super makkelijk houtgestookt kooktoestel voor buiten waarmee je heerlijke gerechten kan maken.
Je kunt met de COOX koken , braden , grillen, stoven en zelfs mee frituren. De COOX is uit te breiden met de GoGrill en een dubbel kooksysteem. Je zet de wonderpan op een warmtebron (dit kan alles zijn zelfs een houtkachel ). Dit boekje bevat recepten voor de wonderpan en krijg je gratis bij de aankoop van de wonderpan. Maar eerst koken op een houtkachel en pas veel later op aardgas. Voor hen geen ingewikkelde gerechten en moeilijke recepten met talloze kruiderijen.
Nee, gewoon aardappelen, groenten en een stukje vlees of vis. Alleen op zondag soep vooraf. En in ieder geval altijd iets toe. Als wij kinderen vroegen: .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.