donderdag 17 augustus 2017

Vlammetjes recept

Afgelopen weekend was ik op een feestje en daar hadden ze uiteraard allerlei borrelhapjes op de tafel. Dit product is verzonnen door Topking, een bedrijf uit Nederland. Helaas bestaan er geen goedkopere imitatie. Pangsit pedis speciaal ( vlammetjes ). Een vlammetje is een gefrituurde snack.


Het is een extra pikant hapje (pangsit pedis).

Het bestaat uit een krokant korstje aan de buitenkant en een zeer pikante gehaktvulling. Zie binnenkort ook mijn wonton recept. Regelmatig als je een borrelmenu besteld op het terras of zelf aanbied voor je gasten zitten er ook vaak vlammetjes bij. Nu kan dit natuurlijk kant en klaar uit een fles, maar het helemaal zelf maken is natuurlijk nog lekkerder!


Ik raad je aan om maar meteen een heleboel te maken (tot keer dit recept ). Hier waren ze terwijl ik dit verhaal typte al op ;-). Of maak een voorraadje voor in de vriezer. Bak ze dan minuten in de oven.

Probeer na minuten er eentje om te checken. Anders moet het nog iets langer. Iedere oven is namelijk anders. Makkelijk om te maken en klaar in een half uurtje. Gegarandeerd een hit op de hapjestafel!


Een loempia is een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer in de Chinese, de Indonesische keuken, Vietnamese en de Thaise keuken wordt geserveerd. Meestal worden ze als voorgerecht of snack gegeten. Het Indonesische woord “loempia” komt van . In Vegatopia – het kookboek lees je allerlei verrassende vega recepten , waaronder dit geweldige recept voor vega vlammetjes. Vlammetjes zijn een pittige klassieker op de borrelkaart, die voor de waard als bijkomend voordeel . Kaarsjes, Kaarsjes (Kersttraktatie), Gebakken ananas met rum roomsaus en Scamoi Fra Diavolo.


Een heerlijke pittige tosti gevuld met kaas en gehakt. Indicatie: ik maak van 3gr. Vouw het vlammetje voor de helft stevig op, bestrijk de randen van de top met het opgeklopte ei en vouw vervolgens het vlammetje verder op.


Verwarm de olie voor op 1°C. Frituur de Koreaanse vlammetjes in kleine hoeveelheden tegelijk tot ze goudbruin zijn. Van een kg gehakt maak je ongeveer 1vlammetjes.

Recept is van: Marijke Geurts. Mijn zelfgemaakte vlammetjes worden heel vet bij het bakken in de zonnebloemolie. Misschien toch ook wel een beetje off topic, maar graag je recept. Nu maakt hij zelf vlammetjes met kimchi als hij vrienden op bezoek krijgt.


Is een airfryer nou echt gezonder dan een normale frituurpan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts