In deze video wordt via animaties uitgelegd hoe het energiesysteem precies werkt. Natuurlijke warmte van de aarde. Warm water wordt opgepompt uit dieper gelegen aardlagen en is direct inzetbaar voor de verwarming van bijvoorbeeld kassen, industrie of gebouwen.
Met name voor gebouwen en projecten met een grote warmtevraag, is warmtevoorziening met behulp van aardwarmte interessant en . Je huis verwarmen met aardwarmte , hoe werkt dat?
En in tegenstelling tot gas en olie, raakt aardwarmte nooit op! Doordat je zomers de warmte uit je huis haalt (= koeling) en in de grond stopt, kun . Hoe dieper men in de aardkorst boort, hoe meer de temperatuur stijgt. In Mol wordt er ook stroom gewekt door een stroomturbine die werkt op dit opgepompt water.
De boring voor de sonde is ongeveer m. De vloeistof in de sonde komt niet in contact met de grond of het grondwater. Met een warmtepomp kan deze energie uit de natuur ( aardwarmte ) worden gebruikt als verwarmingswarmte of voor de verwarming van water. Warmtepomp systemen zijn daarmee erg duurzaam en maken gebruik van warmte uit lucht en de bodem of water.
Deze bron voor warmte is onuitputtelijk en . In Nederland wordt het meest gebruikt van een zogenaamd hydrothermaal systeem. Het water in de ondergrond circuleert tussen een doublet van twee boringen door een natuurlijk waterhoudend grondlaag. Het warme water wordt opgepompt en het afgekoelde water wordt in dezelfde watervoerende laag . Warmte uit de aardbodem en het bodemwater is een duurzame vorm van energie. Afhankelijk van de diepte heet het aardwarmte of bodemwarmte. Bodemwarmte is wel bereikbaar en belandt als woningverwarming . Aardwarmte en bodemwarmte.
Fossiele brandstoffen die al aardig op dreigen te raken. Dus wordt er gezocht naar andere vormen van brandstof die kan zorgen voor die warmte. En die bron is onuitputtelijk.
Hoe aardwarmte werkt en welke soorten . Dat is ook exact wat het is. De kern van de aarde is nog steeds heel heet sinds de vorming van de planeet, en door radioactieve processen binnenin blijft er energie bijkomen die langzaamaan naar . Ben je ook zo benieuwd hoe dat werkt ? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin onze collega Barry het uitlegt.
Een groot deel van de resterende energie kunnen we invullen met geothermie. In Belgiƫ is de toepassing echter laag in vergelijking met onze buurlanden. Nochtans ligt er een onuitputtelijke bron van duurzaam energie recht onder . De voorraad is zo groot dat het de wereldwijde vraag naar energie kan invullen. Om deze warmte te kunnen benutten is een ingenieuze techniek nodig. Een animatie over de werking van een aardwarmte centrale.
Hoe een geothermische centrale werkt. Het beginnen buzz-words te worden: aardwarmte en geothermie. Het bedrijf wil met deze boorput aantonen dat het mogelijk is op. En er zitten nieuwe projecten in de pijplijn.
Hoe werkt aardwarmte eigenlijk?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.