dinsdag 28 februari 2017

Wat kost biefstuk bij de slager

Haasbiefstuk is de meest malse biefstuk die we kennen. Het gemiddelde gewicht bedraagt maximaal 1gram. Is de tournedo lichter dan gram da. Maar wat vinden jullie nou lekkerder?


Ga naar de slager voor een lekker sappig biefstukje, of beter nog neem een tournedos, vele malen malser dan een biefstuk. Nu dat het naar de Kersttijd loopt gaan de prijzen langzaam omhoog.

Vraag gewoon bij je slager wat een kilo nu Ossehaas kost. De traditionele biefstuk wordt gesneden van dikke biefstukdelen als bovenbil en spierstuk. Het vlees is vetloos en vooral heel mals en sappig. Dat mag niet te diep anders wordt de biefstuk meteen door en door gaar. Met een simpele druk op de knop verplaatst u de gewenste producten naar het winkelwagentje en daarna kunt u veilig afrekenen.


Ik zag mijn winkansen groeien. Wat is de lekkerste biefstuk ? Ons assortiment rundvlees is enorm breed. Verhit een koekenpan op hoog vuur en zodra de pan goed heet is, het vuur wat lager zetten.

Loetje neemt hiervoor altijd margarine maar je kunt dit vervangen door roomboter als je dat wenst. Laat de boter uitbruisen tot het . Wie kan mij vertellen wat ik bij de slager moet bestellen als ik een lekker stukje biefstuk wil eten? Ja, ik weet dat er hollandse slagers zijn, maar wil graag bij een spaanse slager terecht kunnen. In frankrijk noemen wij het een Pave de Boeuf, in Nederland dus biefstuk en nu nog in Spanje.


Je slager heeft hier kostbare ruimte voor nodig en goed gerijpt rundvlees kost dan ook geld. Maar, het komt je vlees zeker ten goede. Het platslaan van een biefstuk wat door veel slagers gedaan wordt, of het inkerven van dit mooie rundvlees zorgt voor een snellere bereiding. Let op, ga je voor kwaliteit, vraag dan je slager. Schroei het vlees snel dicht en houd het vlees in beweging tijdens het bakken.


Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil of van de kogel van het spierstuk. Schroei biefstuk tijdens het bakken snel dicht en houd het vlees in beweging. Slager : Hier haal ik het liefst mijn vlees, maar hoewel ik de verzekering krijg van de slager dat het lokaal vlees is en diervriendelijk, kan ik dat niet toetsen. Ik vind het wel aanzienlijk lekkerder dan wat ik uit de supermarkt haal.


Biefstuk , gehakt en gegrilde kip: het zijn slechts enkele voorbeelden van producten die onze slagers naar eigen receptuur in de winkel bereiden. Door hun toewijding en vakkennis staan zij iedere dag weer garant voor de beste kwaliteit en dat is niet onopgemerkt gebleven. Wij zijn namelijk voor de 7de keer verkozen tot de . Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager , een meesterkok en in een dna-laboratorium, en hieruit bleek onomstotelijk dat het geen runder maar paardenbiefstuk betrof.

Paardenhaas lijkt erg op ossenhaas, maar kent in Nederland nog maar weinig (zich daarvan bewuste) fans. Goudbruin van buiten, maar rosé van binnen. Volg het stappenplan van slager Martijn om deze kooktechniek onder de knie te krijgen.


Neem ze uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze op een warme plaats rusten. In de tussentijd de sjalotten in de braadjus goudbruin bakken, bestrooien met de suiker, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts