maandag 24 september 2018

Fiscale oudedagsreserve afrekenen

Met het staken van uw onderneming wordt ook uw oudedagsreserve ( gedeeltelijk) opgeheven. De bedragen waarover u uitstel van heffing van belasting hebt gekregen volgens de regeling van de oudedagsreserve , worden nu bij uw winst opgeteld. Of draagt u uw bedrijf over ? Dat heeft gevolgen voor de belasting.


U maakt de balans op en rekent af met de Belastingdienst. Dit heet fiscaal afrekenen.

Bij bedrijfsopvolging binnen een familie, echtscheiding of overlijden van uw partner moet u ook fiscaal afrekenen. Het is verstandig u te laten . De fiscale oudedagsreserve is een fiscaal trucje om in ieder geval op korte termijn (veel) belasting te besparen. Afhankelijk van de omstandigheden kan het op lange termijn voordelig zijn of geld kosten. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de fiscale oudedagsreserve niet zonder meer een . Ik wil mijn fiscale oudedagsreserve (FOR) omzetten naar banksparen.


Maarten Docter van MoneyWise. U mag na het bereiken van de AOW . Door dit te doen kan je nu belasting besparen.

Let er echter wel op dat je ooit moet afrekenen met de fiscus. Je kunt op pensioendatum ook een bancaire lijfrente aankopen ( uitkeringsduur minimaal jaar, maximaal meestal jaar, in ieder geval nooit levenslang) of in één keer over de gehele FOR afrekenen met de fiscus. Dat laatst kan dus niet eerder dan de pensioendatum. Quote: Nu wil ik een deel nu laten . Zonder afrekening naar een nieuwe onderneming? Ook kan het zijn dat u moet afrekenen op een moment dat u geen middelen hiervoor heeft, en dan kan het moeilijk worden.


In geval van ovelijden . Wat is het verschil tussen de fiscale oudedagsreserve en banksparen? Toch is het ook dan belangrijk te sparen voor een aanvullend pensioen. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden, waaronder de fiscale . Reserves: de oudedagsreserve , herinvesteringsreserve en wellicht zelfs een terugkeerreserve zullen bij staking vrijvallen. U moet hierover dus afrekenen met de Belastingdienst. Stakingsaftrek: de stakingsaftrek is een aftrekpost op de winst die u bij staken heeft bepaald.


De stakingsaftrek bedraagt € 3. Nu het jaar ten einde loopt, struikelen de adviseurs over elkaar heen in het geven van eindejaarstips aan ondernemers. Een van die tips is steevast het verhogen van de fiscale oudedagsreserve (for). Die tip kunnen veel ondernemers beter negeren, schrijft Paul van der Kwast.


Waarover afrekenen bij staking onderneming? Als zelfstandige mag je.

In sommige gevallen kan er worden geschoven met het stakingsmoment en de afrekening , bijvoorbeeld als de onderneming tegen een winstrecht wordt. Bovendien hebben veel ondernemers dat geld niet gereserveerd terwijl u wel € 60. Voorheen werd dit ook wel fiscale oudedagsreserve (FOR) genoemd. Fiscale oudedagsreserve kan tot problemen leiden.


Je kunt deze oudedagsreserve later, bijvoorbeeld als je met pensioen gaat, omzetten naar een lijfrente. Zodra de oudedagsreserve vrijvalt indien je jouw onderneming staakt of verkoopt, moet je alsnog met de fiscus afrekenen. Het gaat hierbij altijd om een bedrag van exact procent van de (gecorrigeerde ) winst, maar . Met de fiscale oudedagsreserve reserveer je een deel van de ondernemingswinst als oudedagsvoorziening. Oudedagsreserve veiligstellen. Met de vorming van de oudedagsreserve verschuift u belastingbetaling naar de toekomst.


Echter kan het in bepaalde situaties gebeuren dat u eerder fiscaal moet afrekenen. FOR vrijvalt bij bijvoorbeeld het staken of verkopen van de onderneming. De reservering kan behoorlijk oplopen en als je stopt met je bedrijf moet je afrekenen met de Belastingdienst.


Veel ondernemers houden hier geen bedrag voor achter de hand. Bij een bedrijfsoverdracht zal de Belastingdienst in beginsel met u willen afrekenen over de stakingswinst. Ook over de eventueel aanwezige oudedagsreserve moet . De oudedagsreserve kan nooit meer bedragen dan het ondernemingsvermogen van je bedrijf.


Wanneer je wordt, of eerder wanneer je je onderneming staakt, moet je fiscaal afrekenen over de opgebouwde oudedagsreserve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts