woensdag 26 september 2018

Wat te doen in split kroatie

Wat te doen in Split , Kroatië. Als hoofdstad van het Graafschap Split -Dalmatië heeft de stad Split al heel wat eeuwen doorstaan. De ligging aan de Adriatische Zee en als belangrijkste.


Wij kunnen niet anders dan concluderen dat de Kroatische stad Split er klaar voor is om nieuwe gasten te ontvangen. We hebben een lijst met tips samengesteld waarvan we denken dat ze wel van pas zullen komen.

Wil je weten wat er allemaal te beleven valt in Split ? Op deze pagina vind je alle bezienswaardigheden in de buurt. Van interessante musea en leuke winkels tot de gezelligste restaurants. Maar ook dierentuinen, attractieparken en vele andere bezienswaardigheden ontdek je hier.


De highlights van Split kun je gemakkelijk te voet bekijken, maar als je wat dingen wilt bezichtigen die de meeste toeristen niet zullen zien, is deze fietstocht een. Split is een kleine havenstad van Kroatië die op een schiereiland ligt. Vanaf de haven kunnen veel Adriatische eilanden in Kroatië en Italië worden bereikt.

Wat is het reisadvies voor Kroatië ? Laat dat geen reden zijn om er niet naar toe te gaan, want het prachtige heldere water maakt dat meer dan goed. Zelf bezocht ik het strand Kasjuni, een strand dat je het beste met de bus . Wat valt er te doen in Split. In plaats van direct naar beneden te lopen naar de kerkers, kun je ook de trap omhoog nemen naar de Vestibule, de ingang naar de vroegere vertrekken van Diocletianus, waar hij de beelden van de Romeinse goden bewaarde. De Vestibule is geen typische koepel, . Weinig landen zijn zo gevarieerd als Kroatië : mooie steden als Dubrovnik en Split , een zinderende kust met talloze idyllische eilanden, enkele van de.


Deze lange geschiedenis is te zien in een mix van Romeinse ruïnes waaronder een groot forum, middeleeuwse architectuur en veel prachtige kerken . De erg mooie stad is ongelooflijk romantisch door zijn unieke bouwstijl. Let it Roll Winter, Drum and. Middeleeuws Rozenfestival.


Het enorm indrukwekkende. Zrce Spring Break Europe. Wat moet je zien in Split op je rondreis Kroatië ? Bezoek het paleizencomplex Diocletianus. Bekijk alle tours en activiteiten in Split.

Split in Kroatië , wordt vaak gezien als uitvalsbasis voor eilandhoppen, maar de cultuur in de stad zelf verdient ook je aandacht. Ook heb je vanuit de haven de mogelijkheid om verschillende veerroutes te nemen naar de bekende eilanden rond Split. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grote eilanden Hvar en Vis. Split heeft voor ieder wat wils, overdag zijn er genoeg mogelijkheden op gebied van kunst en cultuur, in de namiddag genieten op het . Maar wat voor mij Split prachtig maakt is wel de locatie, wanneer je van split weg vaart valt het pas op hoe mooi deze stad gesitueerd ligt.


Verder waren de stranden prima, maar niet al te bijzonder en op mooie dagen een mierennest. Zelf wil ik nog even toevoegen dat de rijstijl in Split en misschien Kroatië. Vroeger ging men ervan uit dat de naam van de stad van het Latijnse palatium kwam, wat paleis betekent.


Dit zou dan een verwijzing zijn naar het. Split is na Zagreb de grootste en belangrijkste stad van Kroatië. Zadar de officiële hoofdstad. Als je in deze regio op vakantie gaat dan is de kans groot dat het eerste wat je ziet het vliegveld van Split is. De stad is de grootste stad van Zuid- Kroatië en een van de belangrijkste toegangspoorten tot het lan met een luchthaven en goede spoor-en busverbindingen en met een flinke haven.


Vlak bij Split liggen de toeristisch interessante eilanden Brac en Hvar, die vanuit Split gemakkelijk met de Ferry te bereiken zijn. Ook heeft Kroatië veel te bieden als adventure bestemming. Kroatië is een fantastische vakantie bestemming met een enorme diversiteit in natuur. We hebben de top activiteiten in Kroatië samengesteld zodat jij precies weet wat je niet kan missen tijdens je trip!


Benieuwd wat er nog meer te doen is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts