dinsdag 11 september 2018

Wat kost een cola in monaco

Hoe kom het, dat onder de douche, het water af en toe kouder wordt. Is er iets wat we zelf kunnen doen hieraan? Je kunt een thermostaatkraan in de douche monteren, dan heb je daar in principe (ongeveer) gelijke temperatuur water. De watertemperatuur van mijn douche blijft niet op temperatuur hangen maar gaat van warm (zoals ik wil) naar lauw naar weer warm. Mogelijke oplossingen zijn dan: nieuwe rubbertjes, nieuwe kraan (met keramische schijven ) of thermostaatkraan.


Dit in volgorde van investering en resultaat. Meer resultaten van forum. Thermostaatkraan water wordt niet heet, hoe kan ik dit oplossen. Tijdens het douchen veranderd de temperatuur ook in het begin warm en daarna wisselend.


Ik heb pas een thermosstaatkraan gemonteerd maar deze wisselt soms van warmte. Is dan weer lauw en dan weer warm. De aanvoerleiding is wel normaal warm. Wat zou het probleem kunnen zijn . Dat is eenvoudig te testen door de temperatuur in te stellen en dan de hoeveelheid terug te draaien tot de straal duidelijk minder wordt.


Dat kan een goed werkende oplossing zijn. Wat er namelijk gebeurt is dat de kraan de warmwater aansluiting helemaal opent om maar genoeg warm water te krijgen. VSH met kraanleertjes en bovenuitloop (eigenlijk wand-keuken-mengkraan) De ander kraan op warmwaterinstallatie is een Plieger douche thermostaatkraan.


Mijn watertemperatuur uit de mengkraan wisselt enorm snel. De thermostaatkraan is vervangen door een gewone mengkraan. De warmwateruitvoer onder de ketel wisselt nog steeds van temperatuur en dus ook uit de kraan. En dit blijft zich herhalen, vandaar de wisseling . Het instellen van de temperatuur bij een Grohe thermostaatkraan is helemaal niet lastig en heeft u zo. Maar bij jou zie ik een thermostaatknop oid.


Lijkt me dat daar de basistemperatuur mee geregeld wordt. Als je beiden open laat staan en die thermostaatknop het werk laat doen, komt dat allemaal wel goed. Die laat namelijkk niks door als het warm genoeg is. Stelwiel, temperatuur en tijd instellen. Temperatuur en regeltijden.


En door de GROHE Safe Stop techniek wordt het water nooit heter dan de ingestelde temperatuur. Rondostat wisselt in de automatische werking na een in te . Wel zo veilig als er kinderen in het spel zijn. De Aqua Dimmer Eco, de knop waarmee je wisselt. Hier weer hetzelfde beeld als hierboven, maar doordat de pomp nu op stand staat in plaats van op stand zuigt de pomp minder retourwater aan, waardoor de temperatuur van het gemixte water ongeveer 5C hoger ligt. Doordat het water nu langzamer door de vloerverwarming stroomt koelt het meer af, . In huizen met een oude CV-installatie wordt dikwijls nog een simpele handbediende kwikthermostaat gebruikt om de temperatuur te regelen.


Bij hoofdverwarming wordt de warmtebehoefte geheel of hoofd- zakelijk door de vloerverwarming gelever waarbij u alleen te maken heeft met de instelling van de aanvoer thermostaatkraan. Sommige regelen de temperatuur met één thermostaat in de woonkamer, met andere is de aanvoer van de warmte per kamer te regelen. Met thermostaatkranen kun je de warmteafgifte per radiator regelen.


Dit verhoogt het comfort en voorkomt onnodige stookkosten. Lees meer op klokthermostaat en radiatorkranen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts