donderdag 22 september 2016

Rookkanaal door houten vloer

Belangrijk en goed om te weten. Er zijn in de meeste gevallen en paar optie waar een dubbelwandig rookkanaal geplaatst kan worden. Voor dat u een muur of plafond doorgaat moet u altijd overschakelen op dubbelwandig rookkanaal. Dubbelwandig rookkanaal geplaatst door houten vloeren.


In geval van een houten vloer of wand begint u zelfs ruim voor de doorvoer met dubbelwandige buis. Werk de doorvoer aan de onderzijde af met een rozet.

Zo is het bijvoorbeeld niet goed om met een houten ombouw te werken en deze vast te zetten met schroeven op de haard. De schroeven kunnen namelijk de. Zodra het rookkanaal door een vloer of muur moet, is het verplicht verder te gaan met geïsoleerd dubbelwandig materiaal. Bij installatie worden de pijpdelen in . U kunt de overgang in het plafond plaatsen.


De dubbelwandige buis wordt vastgezet in de vloersteun. Wanneer u de enkelwandige buis tussen kachel en dubbelwandig kanaal wilt kunnen ontkoppelen kunt u de dubbelwandige . Door muur of plafond: Als u door een houten verdiepingsvloer of muur gaat, is het verplicht om het kanaal te omkokeren met brandwerend materiaal.

Daarnaast moet u het gat afdichten met een brandseparatieplaat, dit vertraagd de brand. Voor het aanleggen van een compleet rookkanaal bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben jarenlang ervaring in dit werk,. Het huis heeft houten of beton vloeren ? Wat voor dak heeft het huis? Ik heb een houten verdiepingsvloer.


Mag ik de enkelwandige pijp tot aan mijn plafond door laten lopen en vanaf dit punt over gaan op een dubbelwandig rookkanaal ? Bij vloeren van beton mag de omkokering . De omkokering door een brandbare vloer moet doorlopen en mag dus . Dit kanaal loopt dwars door de plek waar de dressing moet komen en er moet een omkasting heen. Dit kan door een koppelstuk enkel- naar dubbelwandig te . Nu kwam ook het houtwerk in het zicht wat het gipsplafond draagt. JPG Vervolgens een gat geboord door het plafond van de woonkamer. Deze vervolgens weer met de . Daarin zat een gashaard met een flexibele pijp die door de bestaande gemetselde schoorsteen loopt. De gemetselde schoorsteen loopt tot net onder de vloer van de eerste verdieping.


Ook willen we een nieuw plafond aanbrengen van stucplaten tegen de houten balken vd eerste verdieping.

Jaren dus dat zullen nog wel houten vloeren zijn? Dan moet je vanaf de doorgang door het 1e plafond met dubbelwandige geïsoleerde buis gaan werken. Alleen of dat een doe het zelf klus is?


Neem contact op met de leverancier voor gedetailleerde info over de installatie en speel dit door naar de verzekering voor goedkeuring. Vooral die dubbele versleping van graden kan wat verwarring opleveren. Tussen de pijp en de houten zoldervloer zal een separatieplaat moeten komen, de beton zal . Daarnaast wordt de trek veroorzaakt door het warm worden van het afvoerkanaal.


Bij houten vloeren moet deze omkokering door de vloer heen lopen. Een vraagje aan de specialist : wij hadden een oude houtkachel via de kachelpijp aangesloten op . Gaat het rookkanaal door een houten of betonnen vloer ? Dit is tevens een verloop van enkel- naar dubbelwandig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts