vrijdag 24 augustus 2018

Gaskachel ruit schoonmaken

De kachelruit van een gashaard schoonmaken ​. Niet het leukste en makkelijkste klusje. In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe dit moet. Dru gashaard instructie voor het schoonmaken van gepolijst en ontspiegeld glas.


Wie kan mij zeggen hoe ik het glas van een haarddeur schoon kan krijgen.

Heb van alles geprobeerd. Alleen het middenstuk is schoon geworden maar er omhee. Voor meer informatie over het onderhoud van een gashaard en het schoonmaken van een ontspiegelde ruit kunt u terecht op onze website.


De witte waas op de ruit van een gaskachel of gashaard wordt veroorzaakt door condens en (als het niet tijdig weggehaald wordt) het inbranden hiervan. Over het schoonmaken van de kachelruit met azijn, zwarte thee of kranten. Het beste kunt u kiezen voor een professionele ruitenreinigerset, zoals de reingerset van DRU.


Schoonmaakmiddelen met siliconen mag u beslist niet gebruiken. Voor de ruit van een gashaard mag u ook keramische kookplaatreiniger gebruiken.

Aan de binnenkant van de ruit is een witte waas ontstaan die met huis-tuin-en- keuken middelen niet weg te krijgen is, voelt ook een beetje bobbelig aan. Het beste middel voor het schoonmaken is staalwol (zonder zeep) hiermee ziet u direct resultaat en u hoeft niet bang te zijn voor krassen. Kachelruitjes van de houtkachel kunt u schoonmaken door met een vochtig gemaakt doekje of keukenrol door de as van de vorige dag in de asla te deppen. Daarna de ruitjes inwrijven, en het vuil verdwijnt als sneeuw door de zon.


Met een vochtig stukje keukenrol nazemen en ze zijn weer als nieuw. Hebben een haardvuur op aardgas. Nu de eerste keer dat je dit doet branden dan wordt de verf in het vuur gehar met als gevolg dat er een witte waas op de ruit komt te staan. Dit moesten we afkuisen. De witte waas ging er vlot af, maar na opdrogen zien we hier en daar vlekken van vingers staan van de . Hout in voorraad hebben, hakken en as verwijderen is niet nodig, terwijl je toch de directe warmte en sfeer van een haard ervaart.


Vergeleken met een houthaard is een gashaard of gaskachel dus zeer onderhoudsarm. Toch zijn er een aantal aandachtspunten met betrekking tot het onderhoud van een gashaard. Houtkachels worden tegenwoordig standaard geleverd met een schoonruitsysteem.


Hierdoor komen de vlamen niet in contact met de ruit waardoor de ruit mooi schoon wordt gehouden. Toch is het onoverkomelijk dat de ruit na het stoken smerig . Vergeet ook niet de batterijen in de ontvanger van de afstandsbediening te verwisselen, de blokbatterij in de handzender moeten . Hallo, we hebben enkele jaren een gaskachel en de ruiten worden dof door een soort aanslag.

Wie weet een goed middel om dit glas aan de binnenkant schoon te maken. Een kachel die brandt veroorzaakt roet en ander vuil. De kans is groot dat hiervan aanslag komt op de kachelruit. Hoe kunt u het beste de kachelruit schoonmaken ? Hieronder leest u er alles over. Prachtig een houtkachel met grote ruiten.


Dru ruitenreiniger voor gashaarden. Voor een optimaal zicht op het vuur is het noodzakelijk periodiek het glasraam van de haard aan de binnen- en buitenzijde te reinigen. Met deze glasreiniger maakt u van uw gashaard weer een streeploos beeld en geheel zonder vlekken!


Om mogelijke problemen te . Kachelruit schoonmaken met staalwol is snel, eenvoudig, milieuvriendelijk en voordelig. Wij verzamelden enkele tips om de ruit van uw kachel of haard te reinigen en proper te houden. Hiervoor hoef je geen speciale schoonmaak middelen voor te kopen.


U vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts