woensdag 15 augustus 2018

Prijzen kalkammonsalpeter

Kalkammonsalpeter (KAS) is afgelopen week flink in prijs verlaagd. Dit blijkt uit een overzicht van de prijzen voor kalkammonsalpeter (KAS) over de afgelopen tien jaar, zoals die zijn vastgelegd door het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van Wageningen UR. In figuur zijn deze uitgezet in een grafiek. Het LEI berekent de prijzen als een gewogen gemiddelde van verschillende grote . Created with Highstock 5.

De meststof bestaat uit stikstof, half in ammoniumvorm en half in nitraatvorm. KAS is de meest gebuikte meststof in Noordwest Europa. De juiste bemesting voor grasland of hooigras. Het product bevat naast N MgO en calcium.


U herkent de meststof aan de oranje korrel. Het is geschikt voor de bemesting van elk gewas. Voor elke strooier zijn strooitabellen beschikbaar. Waddeneilanden en Zeeland gelden toeslagen).

Voor meer info of bestellen van dit product kunt u telefonisch of . Bij Intratuin meestal van het merk Asef. De prijs is tussen de € en € per kilo. De meeste tuincentra handhaven de leeftijd van minimaal jaar. Aan de kassa kunnen kopers van KAS worden gevraagd naar hun legitimatie.


Zorgt voor een boost in de groei van stengel en blad. KAS bevat stikstof, de helft in ammoniumvorm en de helft in nitraatvorm. De nitraatstikstof is een zeer snel werkende stof, . Dit werd vooral veroorzaakt door het feit dat voor ZA pyriet en zwavelzuur moesten worden ingekocht tegen soms hoge prijzen , terwijl nitraatmeststoffen louter op.


AN) en het daaruit met mergel te bereiden kalkammonsalpeter (KAS) werden in ogenschouw genomen. Prijs bij particulier 30. Als je meeneemt dat de grote cooperatie wel meer aan onderzoek en sponsoring van landbouwevenementen doet dan is het de vraag of dit verschil acceptabel is ? Bij een tekort zal de plant geelverkleuring vertonen. Alleen bemesten met kalkammonsalpeter is niet . Over deze bladzijden met toelichting over meststoffen: Koch - Eurolab gebruikt in haar adviezen op basis van een bodemanalyse een uitgebreide keur aan meststoffen en bodemverbeteringsmiddelen om de vruchtbaarheid ten opzichte van het beoogde doel te bereiken.


Bovengenoemde prijzen zijn. Urean of vloeibare stikstof wordt.

Welk verweer heeft de groothandel wanneer producenten bij herhaling van de voorbije twee seizoenen een productiestop inlassen om de prijzen hoog te houden? De distributie heeft weinig greep . Tijdens het voorjaar zijn de prijzen van de N-houdende kunstmestsoorten kalkammonsalpeter. KAS) en Sulfan (KAS-S) naar het laagste niveau sinds jaren gedaald. Wij anticiperen hierop door juist in deze tijd in te kopen.


Volgens Zinke werd in de Duitse invoerhavens begin mei 1euro voor KAS betaald. Dat is euro minder dan in maart. De kunstmestprijzen hebben de afgelopen weken een abrupte en sterke stijging doorgemaakt.


De wereldwijd sterk stijgende ureumprijzen zijn de oorzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts