woensdag 3 mei 2017

Finex mariniers

De weken durende basisopleiding tot Marinier wordt afgesloten met een loodzware oefening van. Na een loodzware eindoefening, extra zwaar door de soms barre weersomstandigheden, hebben drieënvijftig mariniers vanmorgen op de Rotterdamse Van Ghentkazerne hun felbegeerde baret ontvangen. Hiermee rondden zij hun opleiding af die . Maar ik mag mezelf nu marinier noemen.


Het is de pijn meer dan waard.

Vorig maand haalde de helft de eindstreep. Onder de veldpetjes schieten ogen zenuwachtig heen en weer. Van mij mag het nu allemaal wel beginnen hoor”, roept één van de mariniers in spé.


De aspirant- mariniers controleren hun uitrusting voordat de FINEX van start gaat. Jonge aspirant- mariniers komen na afloop van de loodzware Final Exercise ( FINEX ) aan op het Schouwburgplein. Na deze laatste beproeving mogen zij de felbegeerde mariniersbaret dragen en kunnen zij zich officieel ' marinier ' noemen. Een week lang zwoegen, . Ook de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Tamboers en Pijpers van het Korps .

De FINEX heeft als doel de cursisten af te toetsen op de kennis en vaardigheden die zij gedurende de opleiding aangereikt hebben gekregen. Naast een cursistenteam hebben ook een operationeel . Het tijdstip van binnenkomst zal waarschijnlijk rond 12. Vooraf, dus vanaf ongeveer 11.


Na een nacht vol amfibische verkenningen, begon de tweede dag van de FINEX van mariniersopleiding EMV MARNS 17-2. De afgelopen dagen hebben de aankomende mariniers een zware oefening afgeron met de naam FINEX. De oefening was in de buurt van het Eiland van Brienenoor de haven van Oud-Beijerlan Numansdorp en Moerdijk. Op het Schouwburgplein werden de uitgeputte mariniers in de stromende . Jonge aspirant - mariniers komen na een tactische opmars aan op het Schouwburgplein. Zij mogen na deze laatste beproeving de felbegeerde mariniersbaret dragen en kunnen zich dan officieel “ marinier ” noemen.


Korps Mariniers : Openbare binnenkomst FINEX. Met medewerking van de Marinierskapel . RTV Rijnmond heeft een delige serie gemaakt over de FINEX van de EVO, blok 10-6. Wel gaaf om te zien voor de mensen die interesse hebben.


This is Binnenkomst FINEX Mariniers van blok 16-by KORPS MARINIERS FORUM on Vimeo, the. In deze week loopt hij de finex en komt vrijdag thuis na een zware opleiding en is dan ook echt marinier.

We willen als verrassing voor hem graag het huis versieren met een leuk spandoek en wat slingers en . Onder luid applaus van familie hebben mariniers hun final exercise ( FINEX ) afgerond bij de Van Genthkazerne in Rotterdam. Rotterdam verzameld staan om de nieuwbakken mariniers te ontvangen. Dit is de afsluiting van de weken durende opleiding tot marinier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts