vrijdag 19 mei 2017

Nefit topline problemen

Belangrijke veiligheidswaarschuwing. Fabrikant Nefit weet al jarenlang van het brandgevaar van TopLine cv-ketels, maar heeft daar consumenten nooit volledig over geïnformeerd. Op vragen van de Voedsel- en Warenautoriteit gaf het bedrijf aantoonbaar onjuiste antwoorden. RTL Nieuws sprak met installateurs door het hele lan van wie . Honderdduizenden mensen in Nederland hebben een gevaarlijke cv-ketel in huis.


In een bepaald type van de TopLine HR-ketel van Nefit kunnen vlammen ontstaan, die mogelijk kunnen leiden tot brand.

Bovendien geeft de ketel een risico op koolmonoxidevergiftiging. Daarvoor waarschuwen experts na . Nefit Topline -ketels zorgen jaarlijks voor tientallen branden en meerdere dodelijke slachtoffers, zeggen twee onafhankelijke onderzoekers uit Helmond. Maar de maatregelen die Nefit neemt om de problemen met de eerste serie op te lossen zijn onvoldoende. De producent heeft volgens de onderzoekers waakhond NVWA structureel verkeerd geïnformeerd over de gevaren en de problemen met de ketels.


Op advies van een kennis hebben wij gekozen voor een nefit topline compact. Nu hebben we echter problemen met de cv ketel. De druk was namelijk helemaal terug gelopen naar 0. Nadat ik hem weer had bijgevuld liep de druk binnen enkele .

Met dit type ketels waren al eerder problemen. Twee experts die in opdracht van RTL . Duizenden cv-ketels van Nefit zijn gevaarlijk omdat brand kan ontstaan en er risico is van koolmonoxidevergiftiging. Bij eerdere problemen met ketels uit de Topline -serie ging het om de slecht functionerende branders, waardoor eveneens brand kon uitbreken.


Nefit heeft aangekondigd dat ze onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de Nefit Topline cv-ketels. Er waren al eerder problemen met . Vanwege de goede ervaringen die wij hadden met nefit toch maar een nieuwe aangeschaft ondanks de forse aanschafprijs. Wat een tegenvaller is dat echter geworden. We zijn nu bijna jaar verder, en kunnen niet anders concluderen.


Als de brander is vervangen en het toestel periodiek (minimaal één keer per twee jaar) GOED wordt . Al ruim jaar weet het bedrijf van de gevaarlijke problemen die de ketel kan veroorzaken, maar er wordt niets gedaan. Coppes deed in opdracht . Problemen Nefit Topline cv-ketels. Heeft u een serviceabonnement bij Schouten Techniek dan kunnen wij voor u geheel kosteloos een controle uitvoeren. Geen probleem , sluit deze direct af en maak een afspraak voor een veiligheidscheck.


Ter info: net gelezen op Teletekst! Zo;n zelfde soort probleem speelde eerder ook bij Vaillant ketels! Cv-ketelfabrikant Nefit waarschuwt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts