dinsdag 20 maart 2018

Convector radiator ontluchten

Dan moet u ontluchten , dit kunt u eenvoudig zelf doen in stappen. Gorgelende geluiden die te horen zijn vanuit je radiatoren , het is niet enkel storend maar je radiatoren verliezen zo een deel van hun vermogen. Het geluid wordt veroorzaakt doordat lucht in het systeem is geslopen.


Deze lucht geleidt niet goed maar isoleert eerder. Hoe je radiatoren ontlucht en hoe je die vervelende . Bespaar energie door met ons stappenplan je verwarming te.

Elke convector kan je ontluchten en daat hoef je echt niet voor naar de zolder. Vonkenboer Geen woorden, maar draden ! Nadat de radiator in de convectorput in de kamer niet warm wilde worden, zijn wij thuis eerst alles gaan ontluchten. We hebben alle radioteren en verdeelplaatsen.


Deze hebben namelijk meestal geen ontluchtingsventiel. De meest gebruikte methode om de convectorput te ontluchten is door alle radiatoren behalve de convectorput dicht te draaien. Vervolgens wordt de verwarming aangezet zodat het warme water de lucht uit de convectorput leidingen stuwt.


Je kan kiezen om een convector radiator te gebruiken voor de verwarming.

Een convector radiator ziet er vrijwel hetzelfde uit als een standaard radiator. Nooit problemen gehad met ontluchten van Jaga convectoren. Nu kan ik beneden enkel de ventielen losdraaien, zelfs dat ze eruit komen, maar ontlucht niet, komt geen lucht noch water.


Al eens met naald in gestoken langs ontluchtingsgaatje. Boven geen enkel probleem. De leidingen naar de convector put komen vanaf een verdeelpunt in de trapkast. Overigens is ook dit verdeelpunt ontlucht. Ik heb hier in huis de radiatoren ontlucht omdat de gehele installatie tijdens het stoken nogal wat herrie maakt.


Nu is het zo dat er van radiatoren er twee tussen zitten waar geen ontluchtingsnippel opzit. Waarom radiatoren ontluchten ? Iedereen is bekend met het vervelende getik of het borrelende geluid in de woning, dit is een reden om radiatoren te ontluchten. Eerlijk is eerlijk: dit doe je vooral omdat het een ergelijk geluid is. Maar daarnaast doe je het ook voor je portemonee: lucht geleid geen warmte, dus hoe minder . Lucht in je centrale verwarming kan heel wat nare gevolgen hebben. Ontdek hier hoe radiatoren ontluchten in zijn werk gaat en hoe je water kan bijvullen.


Tot op heden was het altijd redelijk lang wachten voordat de woonkamer met een convector van ca. Eerste gedachte was ontluchten. Misschien weerstan er zit vaak voor een radiator of convector een (verborgen) afstelkraantje Zet deze kraan te dicht en het ding wordt niet warm.

De radiatoren worden daardoor sneller en beter warm. Hiermee bespaar je op termijn energie. Ook voorkom je zo dat je cv-installatie gaat tikken of andere vreemde geluiden gaat maken doordat luchtbellen door de leidingen heen schieten. Mogelijk is er een probleem met de ventielset van de radiator. Dat kun je nagaan door alle andere radiatoren dicht te draaien en de verwarming aan te zetten.


Wordt de radiator nu wel warm? Dan werkt de ventielset normaal. Schakel een Vasco-installateur in om het . Je centrale verwarming zelf ontluchten kan je gemakkelijk zelf doen.


Volg het onderstaande 5-stappenplan en de klus is meteen geklaard. Maar waarom is het zo belangrijk om je radiators en je ketel te ontluchten ? En aan wat merk je dat je dringend moet ontluchten ? Nicko Service geeft je graag . Het verschil tussen een radiator en een convector zit vooral in de aard van de warmte die ze voortbrengen. Bij handmatig ontluchten gaat niet alle lucht uit de cv-.


Radiatoren verder open draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts