vrijdag 9 maart 2018

Ethyleenglycol

De stof komt voor als een kleurloze en viskeuze vloeistof met een zoete smaak, die in alle verhoudingen mengbaar is met water. Technisch 2-ethaandiol bestaat meestal uit een mengsel . Ze is volledig mengbaar met water. In dit laatste geval is de osmolaire-gap meestal groter.


Er treedt geen absorptie via long of huid op.

Omdat het goed mengbaar is met water en een laag vriespunt heeft, wordt ethyleenglycol veelvuldig toegepast in koelvloeistoffen voor verbrandingsmotoren, remvloeistoffen en als autoruitontdooier. Ethyleenglycol is een kleur- en geurloze vloeistof met een aangename zoete smaak. Een oplossing van ethaandiol in water verlaagt het vriespunt ervan tot -°C. Eén slok kan al ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van een volwassene. Wat te doen als iemand antivries heeft ingeslikt?


Deze tekst is bedoeld voor professionelen. Het is mogelijk dat je niet alle gebruikte termen begrijpt. FomepizoleMethanol en ethyleenglycol worden omgezet tot toxische metabolieten door het alcoholdehydrogenase.

Ethanol en fomepizole (4-methylpyrazole) zijn specifieke antagonisten van het alcoholdehydrogenase en . Mono ethyleen glycol kopen? MONO- ETHYLEENGLYCOL is een vorstbeschermingsmiddel wat bestaat uit pure Mono- EthyleenGlycol. Binnen dagen zonder reden retourneren. Identificatie van de stof.


Registratienummer (REACH). Relevant geïdentificeerd gebruik van de stof of het mengsel en ontraden gebruik. Een intoxicatie met ethyleenglycol wordt beschouwd als een ernstige intoxicatie.


De resorptie is snel, de piekconcentratie valt twee uur na inname. Het wordt door alcoholdehydrogenase geoxideerd tot glycoaldehyde deze stof wordt weer omgezet tot glycolzuur, . Klinische betekenis: Bepaling wordt uitgevoerd bij verdenking op een ethyleenglycol intoxicatie. Aanvullingen: Zie Toxicologie monografie NVIC: ethyleenglycol (klik hier voor Document).


Op basis van Ethaandiol - diethyleenglycol. In de kleuren: Roo Lila, Blauw, Blauw-groen, Groen, Oranje, Geel zelfs fluoriserend. De kleur zegt niets over de samenstelling daar het met aniline gekleurd wordt.


Narcose, tenslotte ademstilstand.

Het wordt omgezet door alcoholdehydrogenase in glycolzuur en daarna in oxaalzuur. Clycolzuur speelt een sleutelrol in pathogenese van ethyleenglycolintoxicatie. Vertalingen in context van en mono- ethyleenglycol in Nederlands-Engels van Reverso Context: Een producent-exporteur in Taiwan verstrekte bewijsmateriaal waaruit bleek dat de prijs van de belangrijkste grondstoffen, gezuiverd tereftalaatzuur (PTA) en mono- ethyleenglycol (MEG), die hij aankocht voor de productie van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts