vrijdag 30 maart 2018

Kit dubbel glas vervangen

Bij het verbouwen van ons nieuwe huis zijn we alles aan het aanpakken. Nu willen we de kit waarmee de naad tussen kozijn en dubbelglas is afgewerkt aan de binnenzijde vervangen omdat we de kit niet zo mooi vinden (geen mooie rechte lijn). Een tijdje geleden heb ik bij ons thuis het enkel glas in de ramen en deuren naar het balkon vervangen door dubbelglas. Nu moest ik nog steeds de ramen af kitten.


Hieronder hoe ik dat gedaan heb: Ik heb als kit window seal gebruikt van Den Braven Sealants, maar alle andere glas kit kan ook.

Isolerend dubbelglas bestaat uit ruiten met een ruimte ertussen. Deze spouw tussen de ruiten is gevuld met lucht of edelgas, meestal Argon. Hoe wordt een ondeugdelijke kitvoeg hersteld of vervangen ? Sinds kort komt er regenwater langs de ramen naar binnen. We wonen nu jaar in deze toentertijd nieuwbouwwoning.


We hebben de aannemer erbij geroepen en hij zegt dat de kit elke jaar vervangen moet worden, zeker nu het ramen zijn aan de zuidzijde. Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag .

Dek de vloer eerst af met een dekzeil. Vervolgens snijdt u met een stanleymes de oude kit los. De kit zit tussen het glas en het kozijn verwerkt. Daarna haalt u de glaslatten los met behulp van een lattenmes en een hamer. Let op: het raam staat los.


Met behulp van twee glaszuigers haalt u de ruit uit . Gaat u kit verwijderen en vervangen ? Op een gegeven moment ontkomt u er niet meer aan, en zal de oude kit rond een betegelde bad of douche moeten worden verwijderd en vervangen. Bij het afkitten van glas , zoals uw ramen, spiegels en zo voorts, let er op dat u altijd afplakband gebruikt. Wat komt er allemaal kijken bij het vervangen van enkel glas door dubbel glas ? Ook de afstemming van houtsoort, kit , grondverf en aflak verf ( liefst lagen in hoogglans van de beste verf voor buiten) zit dan bij bedrijf waardoor je . Drukvereffenend beglazingssysteem met elastische kit aan de binnen- en buitenzijde met glaslatten en. Dubbel glas heeft twee glasplaten en een laag lucht of gas daar tussen.


Hierdoor kan warmte niet uit uw woning naar buiten vertrekken en kan de koude niet van buiten in uw woning trekken. De randen zijn afgesloten door kit , zodat een gesloten geheel ontstaat. De platen zijn luchtdicht afgesloten door middel van een kit.

HR glas staat voor Hoog Rendement. De ruimte tussen het glas is gevuld met zuurstof. Dit is isolerend dubbelglas waar op het binnenste glasblad een warmte reflecterende coating is aangebracht.


Dit zorgt voor een goede thermische isolatie en verminderd de . Wanneer een glaszetter in uw woning dubbel glas komt plaatsen is het goed om te weten wat er precies gaat gebeuren. Een glaszetter plaatst dubbel glas door het uitvoeren van onderstaand stappenplan. Bij bijna al mijn ramen zijn de kitranden verrot of beschimmeld (in slaapkamer kon je de kitrand er zo afrollen) en in de woonkamer moet de hele glaslat worden vervangen omdat deze verrot is.


Nu kwam ik daaronder allemaal uitgeharde stukken kit (?) tegen, althans dat denk ik. Bij ouder dubbelglas kan zonnestraling (= warmte) in de te ondiepe glasverbinding vallen en daardoor in de loop van de jaren door het uitzetten en krimpen lekkage doen onttaan. Het is donkergrijs en het . Tegen die bestaande lekkage is niets te doen dan alleen het dubbelglas te vervangen voor de huidige generatie glas, dat met . Daarom moet het glas geplaatst worden met behulp van steunblokjes, stelblokjes en ep-band. Het bindmiddel uit de kit kan niet in het hout trekken waardoor deze verdroogt en krimpt. Ook bij onderhoudswerk ( het vervangen van enkel glas door isolerend glas ) is het beste neuslatten te . Zoals je hieronder kunt zien heb ik een van de verticale delen vervangen door nieuw hout.


Showing 1-of messages. Of moet alles opnieuw gezet worden? Wie heeft er ervaring mee? Maar wanneer je dubbel glas plaatst met wat schilderwerk valt dit niet onder het lage .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts