maandag 17 juli 2017

Opvoerhoogte pomp vloerverwarming berekenen

Wij hebben in een bestaande woning op de eerste verdieping vijf bijkomende radiatoren aangesloten. Niettegenstaande de circulatiepomp draait, slaagt deze er niet in om warm water naar boven te pompen. Kan dit te maken hebben met de maximum opvoerhoogte in combinatie met leidingverliezen? Ik zou graag willen weten hoe ik het debiet van mijn vloerverwarming en CV installatie moet berekenen.


Berekenen van de opvoerhoogte die een pomp moet leveren - Grundfos be.

Tvan en een vermogen van 5kW. Circuit weerstand in Bar, dit is ook de optelsom van alle weerstand maar dan uitgedrukt in Bar. Check bij keuze van een circulatiepomp of de benodigde druk, vaak weergegeven als opvoerhoogte haalbaar is in het midden van het bereik. Hoe steiler de schroef werd gezet, des te hoger verpompte deze bij afnemende hoeveelheid. Heteluchtverwarming in landhuizen.


Ontwikkeling van het verwarmingssysteem. De taak van een circulatiepomp is om het water van de verwarmingsketel naar de radiatoren (of in de vloerverwarming ) te pompen.

Lengte van de leiding max. Het water van het vloerverwarmingsysteem wordt doorgaans verwarmd door de CV-installatie. De CV pompt het water richting de vloerverwarmingsverdeler , waar het water in verschillende groepen opgedeeld wordt. Deze vloerverwarming verdeler is voorzien van een vloerverwarmingspomp.


Vermogen, rendement en energieverbruik. Selectie van meest geschikte pomp. Serie- en parallelwerking van pompen. Volume opslagtank: 2ℓ (minimum). Nuttig vermogen warmtewisselaar: kW (minimum).


Een andere verdrin- gerpomp die vaak wordt gebruikt om een lei- dingsleuf droog te pompen , is de lobben- pomp. Maar in installaties worden bijna altijd. De opvoerhoogte die de cv- pomp moet kun- nen leveren bij de . De cv-ketels tot kW vermogen zijn over het algemeen voorzien van een cv- pomp.


Deze pomp moet een capaciteit en een restopvoer hoogte hebben, die corresponderen met de behoefte van de vloerverwarming. De vloerverwarming wordt dan uitgelegd voor een watertemperatuur van °C aanvoertemperatuur en °C retourtemperatuur, of op verzoek voor lagere temperaturen. Hier dient u het drukverlies van de .

Beste allen, is het aan te raden een groene circulatiepomp te gebruiken voor de menggroep vd vloerverwarming ? Waar jij het vandaan haalt dat een pomp voor vloerverwarming meer opvoerhoogte nodig heeft mag Joost weten want deze pomp heeft helemaal geen opvoerhoogte nodig want dat is een . Daarnaast moet u de totaal leiding (plus toestellen) weerstand berekenen i. Montage handleiding Standaard verdeler - Wilo Yonos A label pomp. Gegevensblad van de pomp. Dat betekent dat deze pomp berekent is om bij een leidingdiameter van mm een opvoerhoogte te hebben van meter waterkolom.


Als ik straks € 7terug krijg van de jaarnota (leve dit topic en TONZON vloerisolatie) dan wil ik ook aan de energiezuinige pompen. Wat betreft de drukregeling voor de vloerverwarming : wat is nu het beste? De handleiding van een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts