dinsdag 2 februari 2016

Elga warmtepomp geluid

Uitleg over de Elga hybride warmtepomp en duurzaam besparen in het RTL programma Woontips 28. In de handleiding staat dat het apparaat 51dB aan geluid maakt. Later die dag nog een tijd met de laptop open gezeten om te kijken wat het verbruik van de ELGA was om het huis op temperatuur te houden en zelfs iets te verwarmen.


Een warmtepomp verplaatst warmte, in dit geval van de buitenlucht naar het water dat door het wandtemperatie-systeem van het Polderhuis loopt. Als het verschil tussen de .

Door: Martin Kleinman uit Lelystad. Waarom heb je gekozen voor warmtepomp ? Stop waarom moet dit nu zo? Grootste twijfelpunt was het geluid dat de . Verder zeg ik volgens mij nergens( anders excuus aan alle elga bezitters) dat de elga veel geluid maakt.


Gasloos gaan vanaf redelijk geïsoleerd huis met. Meer resultaten van gathering.

Installateurshandleiding-Elga-Techneco. Voor de plaatsing van de Elga warmtepomp ontvangt u bij de levering van de warmtepomp de volgende onder- delen. In de doos van de binnenunit bevinden zich verder nog . Recent volgde een volgende stap: een hybride warmtepomp.


Besparen Het apparaat werkt als een omgekeerde airco, waarbij warmte uit de buitenlucht wordt gebruikt om het water in de cv-installatie te verwarmen. Het aantal benodigde onderdelen voor de in- stallatie van een Elga hangt af van de huidige installatie, plaats van de buitenunit en de voor- keur van de installateur. Over het algemeen zijn de volgende extra onderdelen nodig.


Wij leveren verschillende typen warmtepompen aan installateurs en woningcorporaties, zowel voor de nieuwbouw, de bestaande bouw en de . Het Polderhuis haalt met een Elga lucht-water- warmtepomp warmte uit de buitenlucht. Techneco is leverancier en producent van warmtepompen. Geluidsoverlast van de buitenunit? Vrijwel nooit, de unit begint pas geluid te produceren als die op meer dan van het vermogen moet draaien. Dat is alleen onder extreme omstandigheden.


Een bekend voorbeeld is de ELGA van Techneco, maar de meeste fabrikanten van cv-ketels bieden inmiddels ook hybride warmtepompsystemen aan. De buitenunit kan vaak aan de achterkant van de woning tegen de gevel of op het balkon geplaatst worden.

Aandachtspunt is wel het geluid van de buitenunit. Een thermostaat de gekoppeld is aan de Elga hybride warmtepomp. Dat blijkt uit onderzoek van Warmtepompstrategie , een initiatief van duurzaam adviesbureau Business Development Holland (BDH).


Omkasting moet geluid warmtepomp dempen. C, ook als het buiten koud is. De temperatuur van de buitenlucht hoeft hiervoor niet hoger te zijn dan de temperatuur . De Elga warmtepomp is een duurzame oplossing voor elke woning. Neem contact met ons op!


De binnenunit maakt vrijwel geen geluid , in ieder geval niet meer dan uw CV ketel. Hij is klein en wordt in principe direct naast de ketel geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts