maandag 22 februari 2016

Zonnepaneel glas kapot

Gisteren met een controle rondje op het platte dak zag ik van een afstand een toch wel anders uitziend paneel van 300Wp. Uiteraard de verkopende winkelier de foto,s gezonden en die verteld doodleuk dat er wat is opgekomen. Daar stel ik me wel een paar vraagtekens bij.


Inspectie geeft nergens een put . Hierdoor kan er eveneens vocht onder het glas komen.

Het gevolg daarvan is dat er zogenaamde delaminatie ontstaat. Dit betekent dat door de werking van vocht de lagen van elkaar loskomen. Tevens kan dan oxidatie van contacten ontstaan.


Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat het zonnepaneel zijn rendement verliest . Glas - glas zonnepanelen zijn de nieuwste zonnepanelen die het nadeel van zogenaamde degradatie van gangbare zonnepanelen wegnemen. Een gangbaar zonnepaneel bestaat uit een laag glas , een laag met zonnecellen en aan de achterzijde . Een kapot zonnepaneel naar het containerpark brengen, doe je beter niet.

Een zonnepaneel bestaat voor het grootste deel uit glas en aluminium, materialen die je perfect kunt hergebruiken,” stelt Tom Martens. Voer deze acties alleen als het zonnepaneel werkt nog steeds. Dus niet haasten om reparaties te beginnen als je niet hebben verlaten het paneel gewoon voor een dag en beheerst de hoeveelheid energie die het genereert. Dit zou minder dan normaal, omdat de gebroken glas de hoeveelheid licht geabsorbeerd om de. Uit dit onderzoek blijkt dat ook in panelen zonder zichtbare schade zonnecellen kapot zijn.


Solar Tester wordt naar eigen zeggen dagelijks gebeld door installateurs en eigenaren van zonnepanelen in het getroffen gebied. Veel van hen hebben panelen met glasschade en vragen zich af wat de toestand . Zo zou veertig procent van het glas uit de oostelijke provincie Jiangsu gebreken vertonen. De problemen bij de panelen doen zich pas na enkele jaren voor. De meeste installaties niet.


Hoe kunt u de kwaliteit van de aangeboden zonnepanelen beoordelen? Wanneer van uw leverancier de . De garantie die op zonnepanelen wordt gegeven. De folie aan de achterzijde zou bijvoorbeeld . Zonnepanelen zijn er in vele soorten, maten en.


De gebruikte componenten om de zonnecellen aan elkaar te koppelen ( bedrading en soldeer) en van de buitenwereld af te sluiten (kwaliteit kunststof folie of met glas ) bepalen de opbrengst natuurlijk ook.

Bij mindere kwaliteit zonnepanelen kunnen hot-spots ontstaan, waardoor het hele paneel kapot gaat. De zonnepanelen zijn gemaakt van gehard glas met daaromheen een aluminium frame. Onder het glas zitten de silicium zonnecellen die het zonlicht omzetten in elektriciteit. Deze panelen zijn ervoor gemaakt om continue in de zon te staan en daarbij niet te barsten. Ik heb voor het lezen van dit bericht in . Tijdens hun fabricage wordt middels een hagelschadeproef getest of zonnepanelen bestand zijn tegen hagelbuien.


In principe zijn zonnepanelen bestand tegen vrij extreme (weer)condities, wat uiteraard niet wil zeggen dat je zomaar met volle kracht een steen in het glas mag werpen. Als er een cel kapot is, (wat me waarschijnlijk lijkt) kan je hem weggooien. Heb ik zelf ook een keer gehad met een glazen paneel, een keer op gestaan, maar ook de overloopbare panelen kunnen stuk als er een keer wat scherps op gevallen is.


Kwestie van paneel goed inspecteren, let vooral op de . Heb je geïnvesteerd in een zonnestroomsysteem, maar gaat er iets kapot ? Gaat er iets kapot , dan hoort een leverancier garantie te bieden. Een voorbeeld is SolarWatt, op hun glas - glas panelen, een speciaal type panelen dat robuuster zou zijn dan panelen met alleen glas aan de voorkant. Het glas glas zonnepaneel is de stabielste module met de laagste degradatie van het vermogen en de langste levensduur. Hieronder gaan wij alle voordelen benoemen van glas - glas zonnepanelen ten opzichte van glas -folie zonnepanelen. In de glas - glas uitvoering gaat de cel nauwelijks kapot.


SolarTester onderzocht vrijwel direct na de storm een tiental installaties. Dat is logisch, want glas -folie zonnepanelen zijn niet ontworpen dit soort hagelbuien te . Volgens Elbert-Jan Achterberg van Solar Tester zijn alle zonnepanelen die door grote hagelstenen zijn getroffen waarschijnlijk kapot ook als er niets aan te.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts