dinsdag 10 april 2018

Torsie as krom

Wat is een ongeremde as? Waar moet je op letten als je de torsie as gaat vervangen? Hoe kan je zien of de zwenkarm krom is?


Of is de swingarm (ook wel draagarm of zwenkarm genoemd) van de as krom ? Koop of Verkoop torsie as op Marktplaats. Van mijn trailer is vermoedelijk de torsie as kaduk en die moet vervangen worden.

Nu is mijn onderstel van een Germania uit ( oudje) dus ik vraag mij af of die onderdelen nog te krijgen zijn of dat er een ander merk op past en weet iemand wat dit . Schade aan uw caravan as? Zijn de asrubbers versleten? Geen reden om een nieuwe as aan te schaffen! Kampeer Centrum Budel is al ruim jaar gespecialiseerd in het reviseren en herstellen van rubber - en staalgeveerde caravan en aanhanger assen.


Met onze in eigen beheer . Mensen, mijn wielen van de caravan staan wat scheef naar buiten toe van onder. Ik wil van mijn boottrailer de torsie as rubbers vervangen hebben. Er zit geen vering meer in en heb het idee dat het geheel te laag ligt.

Nu heb ik bij een lokaal aanhanger bedrijf een offerte liggen van €32-. Nieuw bestel ik deze as voor € 35-. Het vervangen van die rubbers lijkt me dus een beetje heel . Deze checklist is uiteraard ook te gebruiken bij de aanschaf van een autotransporter of multitransporter. Aandachtspunten bij aanschaf van een tweedehands aanhangwagen. Torsieas controleren (te ver doorgezakte swing- arm, verbogen frame (aanhanger oogt krom ), loopt niet recht achter de auto versleten wiellagers, . Ik heb van een oud aanhangertje een onderstel met torsieas over, hier wil ik een aanhanger waar ik mijn motor op kan zetten van gaan maken.


Aangezien de torsieas al aardig oud is en een tijdje buiten heeft gestaan wil ik deze graag testen en eventueel onderhoud plegen. Is er een manier om een torsie. De torsie arm word met veel kracht in de torsieas gedrukt, en oefent een constante druk naar buiten uit. Dit is een veelvoorkomend probleem bij aanhangers met een torsieas. Een oplossing zijn parabool- ofwel bladveren.


Wiggelinkhuijsen: “Een aanhanger met paraboolvering is duurder, maar als je veel met zware ladingen rijdt, raad ik het zeker aan. Een kieper kiept met behulp van . Als de wervelkolom naar één kant krom groeit, met één bocht, spreekt men van een C-bocht of een 3C Scoliose. Vaak draait de wervelkolom ook nog eens om haar as ( torsie -Scoliose), daardoor ontstaat vaak . Check met een ijzeren liniaal die je rechtop houdt.


Als je vinger bloedt – niet kopen.

Een lichte kromming is niet noodzakelijk. Alle frets zouden parallel moeten zijn. Als er een torsie is kan je dat makkelijk zien – zie foto voor een heel slecht voorbeeld. Zonder snaren zou de hals zowat recht moeten zijn.


Daar was echt een gitaar . Terminaltrekker met kromgetrokken chassis. Door een ongeval is het chassis van deze terminaltrekker krom getrokken. Wij hebben het chassis gericht, zowel torsie als zijdelings. Ook het hydraulisch hefbaar schotelframe is door ons gericht. Op mijn vorig werk verhuurden we ook aanhangwagens en regelmatig reden klanten assen krom door ze te overladen.


Soms moest ik ze nog een 2e keer verhitten, afhankelijk van hoe krom ze waren. Het onderstel, ik wil niet aan de verder nog onbeschadigde torsie-as lassen, dus die klem ik in tussen het frame.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts