vrijdag 22 januari 2016

Drinkwaterleiding afpersen

Na de aanleg van een drinkwaterinstallatie wordt deze afgeperst (beproefd op druk). Nadat een installatie is aangeleg moet deze worden afgeperst om de waterdichtheid vast te stellen. Afpersen kan plaatsvinden met drinkwater, olievrije lucht of een inert gas als kooldioxide of stikstof. Huishoudwaterinstallaties mogen ook met huishoudwater worden afgeperst.


De methode van afpersen is afhankelijk . In dit werkblad is een generieke persproef beschreven.

Houdt rekening dat fabrikanten van leidingsystemen mogelijk afwijkende of aanvullende methodes kunnen voorschrijven. In dat geval gelden de voorschriften van de fabrikant. Bij het afpersen moet in ieder deel van de installatie de voorgeschreven persdruk. Nadat een leidingwaterinstallatie is aangeleg moet het gehele systeem worden getest.


Met de persproef worden de trekvaste delen van leidingwaterinstallaties, bijvoorbeeld de fittingen, getest op waterdichtheid en sterkte (afschuiving). Heeft iemand een idee hoe je een gasleiding zelf kunt afpersen , zijn er speciale sets voor te koop? Alvast bedankt voor jullie reactie.


Benodigde ruimte bij het persen. Persen met persringen – mm.

Maken van de persverbinding. Buismaten 6– 10mm. Voor GMB was belangrijk dat de opbouw niet te zwaar zou worden.


Hier is dan ook rekening mee gehouden door de engineers van BBA Pompen. Een van de eerste projecten waarvoor de hogedrukpomp is ingezet, was het afpersen van een drinkwaterleiding van kilometer lengte in Susteren. Lekkage Controle Rijnmond. Wij testen veel leidingen binnen,.


De loodgieter zegt dat de hele vloer open moet om het lek te zoeken. Wij willen eigenlijk een bypass trekken maar hoe weet ik nou of het de warm of de koud water leiding is. Ik zelf denk aan afpersen maar ik weet niet of dat kan zonder gevolgen voor bv de ketel. Met welk apparaat vloerverwarmingsbuis testen ? Roodkoper laat zich makkelijk zagen en met een buigtang of verbindingsstukken kun je de leiding vrijwel elke route laten lopen. Bij GAMMA vind je ook zachtkoperen buis op de rol.


In dit stappenplan zie je hoe je deze kunt verbinden met . De wijzigingen ten opzichte van de vorige versie zijn ingrijpen zowel voor de aanleg, het afpersen van de installatie als voor informatievoorziening in de vorm van. Er wordt meer aandacht besteedt aan het voorkomen van ongewenste opwarming van de drinkwaterleiding en de warmwateruittapleiding, . KiWa-keur uitvoering: zwart met blauwe strepen. De aannemer dient zodanige maatregelen te treffen dat tijdens voorbereidende.

Kiwa afgegeven Waterleiding Technische Veiligheid- verklaringen (WTV) voor gevaarlijke toestellen. Voor deze groep toestellen is door de. Werkgroep Beveiliging Toestellen, ingesteld door de Commissie Waterwerkbladen, een adequate risico-inschatting en advisering . Een waterleiding is een leiding waardoor water wordt getransporteerd van A naar B. In een woning lopen vaak meerdere van zulke leidingen en u kunt zich voorstellen het goed uitvoeren van waterleidingen aanleggen belangrijk is. In de volksmond wordt met een waterleiding meestal de leiding bedoeld . De technische gegevens kunt u vinden in het Technisch Handboek S. Categorieën: Afvalwaterleiding, Drinkwaterleiding , Gasleidingen, Industriële Toepassingen . Brabant Water informeert installateurs over waterontharders. Op het gebied van drinkwaterleiding is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op het leidingwerk en op het water wat door deze leidingen stroomt.


In verband met de veiligheid is het altijd belangrijk dat uw gasleiding lekdicht is , ik kan voor u de gas binnenleiding afpersen met een perspomp hiermee zet ik de gasleiding. Wanneer een verbinding nog niet geperst is, valt deze bij het afpersen direct dubbel op. De gekleurde aanslagringen zijn nog aanwezig.


Bovendien is de fitting zodanig geconstrueer dat tij- dens de drukproef water uittreedt. Nu eenvoudig persen en dan is de verbinding duurzaam dicht. Als verwarmingsbuis binnen de voorgeschreven belastingwaarden kOmO.


Vloerverwarming voor verwarmen en koelen van vloeren, wanden en plafonds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts