donderdag 7 januari 2016

Werking indirect gestookte boiler

Voor iedere situatie of gebruiksintensiteit heeft Inventum een indirect gestookte boiler beschikbaar. Deze kan eenvoudig worden aangesloten op de bestaande cv-installatie. De werking is gemakkelijk uit te leggen. Onderin de ketel van de boiler bevindt zich een warmtewisselaar. Zie voor de algemene werking en aansluiting van het toestel de.


Installatievoorschriften.

Sluit de boiler aan volgens het hiernaast afgebeelde aansluitschema. Monteer de driewegklep: A-B op aanvoer van de ketel. A op aanvoer CV installatie. In tegenstelling tot een warmwatergeiser, waar het water alleen wordt opgewarmd als er vraag naar is (door het openen van de warmwaterkraan), wordt bij een boiler een voorraad water in een thermisch geïsoleerd vat constant op temperatuur gehouden.


Het water kan direct (op gas of elektriciteit) of indirect verwarmd . Een indirect gestookte boiler wordt aangesloten op een solo ketel. Het cv water van de ketel stroomt door een warmtewisselaar in de boiler en verwarmt hierdoor indirect het water in de boiler. Hierdoor kan een zeer hoge warmwateropbrengst behaald worden.


Wanneer je de boiler tijd geeft zal het nieuw water hebben opgewarmd en opgeslagen en kan er weer warm gedoucht worden.

Direct of indirect gestookt. Soms wordt er gesproken over het verschil tussen direct gestookte en indirect gestookte boilers. Wij leggen je het verschil uit. Bij een direct gestookte. Dit is een spiraalvormige buis die in het vat met het tapwater.


Indirect gestookte boiler. De Boostboiler verbetert het tapwatercomfort van een cv- ketel met tapklasse CWof CW4. In combinatie met de Boostboiler heeft u een CW6- . C) het element alsnog uit en vergrendeld dan de stroomtoevoerpas na het indrukken van de ontgrendelknop kan de boilerweer in werking komen. De boiler is in huis verantwoordelijk voor het warme water in de woning. Maar hoe werkt een boiler en raakt deze echt leeg wanneer het warme water op is?


Ook een indirect gestookte boiler heeft periodiek onderhoud nodig. Dat bevordert de levensduur van het toestel en zorgt voor een blijvend goede werking. NIBE heeft een uitgebreid pakket aan indirect gestookte boilers met een inhoud.


COMBINATIE NIBE BOILERS EN CV-KETELS. Boilers zijn in verschillende . Nu wordt mij geadviseerd om over te stappen op een indirect gestookt systeem waarbij een normale Intergas CV ketel water verwarmt dat via een. Voordeel is dat je geen geiser of boiler meer nodig hebt voor warm water.


Kwa werking zal een gebruiker geen verschil merken tussen direct en indrirect.

Ik heb een oude voetbalkantine gekocht. Productie van warm water door de warmtewisselaar 7. De Nefit boilers 2en 3liter zijn indirect gestookte onder- houdsvrije . Met een indirect gestookte boiler van 1liter heb je altijd warm water op voorraad. Glazen coating: Dit biedt een betrouwbare bescherming tegen corrosie in uw boiler en jarenlang probleemloze werking. Naast direct gestookte boilers in verschillende formaten, biedt installatieproducten.


De 8 1en 1liter VIH-boilers zijn bedoeld voor aansluiting op een cv-ketel. De indirect gestookte VIH- boiler bestaat uit een koperen ketel, een koperen warmtewisselaar en een dompelbuis voor de NTC temperatuur- opnemer. De VIH- boiler kan hangend door middel van een ophangbeugel aan de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts