donderdag 27 augustus 2015

Gevangen snoekbaars verkopen

Ik gooi mijn gevangen vis altijd terug. Een paar jongetjes vroegen mij of ze mijn gevangen karpers en paling mochten hebben om deze te verkopen. Aan wie verkopen ze die vis dan? Na dagen achter mekaar niks gevangen te hebben ging ik het vandaag rond 12:nog een keer poberen.


Ongeveer uur later weer beet 2x achter mekaar een snoekbaars van 57cm.

Het is idd erg lekker, misschien wel de lekkerste zoetwatervis die ik ken! Ze verkopen die vissen vervolgens aan restaurants en winkels. Veel hengelaars hebben hun eigen rechtstreekse afnemers. Dit is niet zonder risico want al deze . Behalve paling mag de vis wel tijdelijk worden bewaard tenzij bij een specifiek water is vermeld dat gevangen vis direct moet worden teruggezet.


Een sportvisser is onlangs op heterdaad betrapt op de verkoop van zelf gevangen snoekbaars. Een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van Sportvisserij Zuidwest Nederland die dit gadesloeg, heeft de persoon hiervoor direct een proces-verbaal aangezegd. Het verkopen van gevangen vis door .

Op het slotermeer ( friesland )is deze week weer een sportvisser opgepakt die snoekbaarzen in zijn bezit had. Dus als die arme sodemieter ze verkoopt aan de Chinees: mijn zegen heeft ie. Wat je vervolgens met de gevangen bovenmaatse vis doet? Gelukkig kan met actie van de leden van deze site zo`n advertentie snel om zeep geholpen worden.


Misschien mag die vishandel ze wel opkopen maar als sportvisser mag je geen snoekbaars verkopen. Lijkt mij dat je wel moet aantonen dat de vis legaal gevangen is. Voorstel vergunningsvoorwaarden snoekbaars. HSV Leeuwarden heeft twee. Juist deze vissers hebben het op de.


Een welge- meend advies van mijn kant is dat je dan het best zelf je vis kan eten. Besef ook dat sportvissers geen vis mogen verkopen ! Schoonmaken, fileren, door de bloem . Omwille van de aanwezigheid van vervuilende stoffen ontraadt de Vlaamse Overheid ten zeerste de consumptie van zelf gevangen paling en roofvis uit de openbare wateren. Dat laatste geldt ook voor andere roofvissen zoals snoekbaars , baars en snoek.


Wanneer je paling of roofvis eet, krijg je zelf . Uit het onderzoek in Antwerpen is inmiddels al gebleken dat er illegaal gevangen snoekbaarzen in de voedselketen terechtkomen.

En daar wringt het schoentje: de vissen die voor consumptie worden aangeboden, zijn niet gekeurd. Lijngevangen vis in Frankrijk: Zeebaars. Dorade ligne)- hoofdzakelijk Royal. Kabeljauw (sporadisch tot zeer weinig). Tonijn uit de plaats Sete.


Dit om trommelzicht te voorkomen, zodat gevangen snoekbaars weer onbeschadigd teruggezet kan worden. Alleen beroepsvissers mogen vis verkopen aan handelaren. Op de persoonlijke instagrampagina van Jochem toont hij maandag vol trots de gevangen snoekbaars.


Naast snoekbaars worden ook snoek, karper, brasem en voorn weggevangen. Op aanwezige spiering wordt. Verser kun je ze niet krijgen of je . Je mag gevangen vis nooit verkopen. Snoek: maart tot de laatste zaterdag in mei.


Snoekbaars en Baars: april tot de laatste zaterdag in mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts