woensdag 26 augustus 2015

Varkensprijzen van de einde

Een bekende naam voor een verantwoorde afzet van al uw varkens. Bijzondere jaren, dat is wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt. Hiervan hebben we allemaal geleerd dat de varkenshouderij een sterke sector is die de doelstelling heeft om door te zetten. Specifiek nieuws over de varkensprijzen en de actuele marktcijfers van biggen, vleesvarkens en zeugen.


Varkenshandel van den Eijnden , Deurne (gemeente). De particuliere opslagregeling (PO) voor varkensvlees zit binnen nu en twee weken vol en de verwachting is dat de varkensprijzen daarna weer zullen dalen doordat het volle aanbod weer op de markt komt.

Hierbij moet worden aangetekend dat het einde van de vakanties wel voor een kleine opleving in de vraag naar varkensvlees zorgt. Concurrentie van goedkoper vlees uit andere landen zorgt ervoor dat de prijzen toch nog onder druk blijven staan. De prijsvorming in Duitsland verloopt niet helemaal . De verwachting is dat de varkensprijzen ook deze week niet van hun plek zullen komen. Slachterijen in Nederland en Duitsland nemen het aanbod aan slachtrijpe varkens goed op. Een overschot dat de markt onder druk zet zoals in de voorgaande jaren tijdens feestdagen wordt niet verwacht.


Gemiddeldes over onderstaande jaren . VDE Varkensveiling Liesselseweg 214a 57PP Deurne.

U bevindt zich hier op de site van biggenveiling. SMS-dienst met meest actuele varkensprijzen. De twee vleesvarkenshouders zijn eind vorig jaar in . Vion Farming maakt iedere week op maandag de varkensprijs bekend.


Dit is de Franco Bordesprijs (inclusief aanvoerkosten en BTW). Per marktconcept gelden verschillende uitbetalingstabellen. Bij de uitbetaling ligt de focus op de spier- spekverhouding. De bandbreedte daarvan is afhankelijk van het Good Farming . Aan de dalende tendens van de Europese varkensprijzen is in week een einde gekomen. De notering in vrijwel alle landen zijn hetzelfde gebleven als het geval was in week 19.


Alleen Spanje noteert een daling terwijl twee landen, Frankrijk en Engelan een lichte stijging noteren. De glijvlucht van de varkensprijzen is voorlopig ten einde. Na enkele weken van flinke prijsdalingen is de teneur omgeslagen en noteren de borden weer zijwaartse bewegingen. We kopen zeugen en biggen in bij fokkers en vleesvarkens kopen we in bij onze mesters. Daarnaast verkopen we biggen aan deze mesters en vleesvarkens en slachtzeugen aan slachterijen binnen Nederland en Duitsland.


Tevens hebben we onze eigen veehouderij, . Hoewel de voorraden nog niet volledig zijn weggewerkt, kunnen de varkensprijzen deze week hun niveau redelijk vasthouden.

Dat vindt Sepp Willemssen van Accon avm. Niet behaalde winstdoelstellingen kunnen in het ergste geval het einde van de bankfinanciering betekenen. See what people are saying and join the conversation.


En tijdens eenjaar met stevige varkensprijzen zijn er altijd wel veehouders die wat runderen vervangen door een partij biggen. Daardoor stijgt het aanbod aan het einde van periode en zal, bij gelijkblijvende vraag, de prijs dalen. In periode zal men dan ook de productie terug inkrimpen en zal het aantal producenten . Een herstel dat nodig is na het teleurstellende tweede kwartaal, waarin de varkens- en biggenprijzen op een duidelijk lager niveau lagen.


De varkensprijzen daalden zelfs aan het einde van het tweede kwartaal tegen de normale seizoensmatige ontwikkeling in. Positieve stemming varkensmarkt. Ondersteund door de afname van het aanbod zijn de Europese en Nederlandse varkensprijzen in het tweede kwartaal wederom gestegen.


Dit herstel was verwacht en zet door tot het einde van het derde kwartaal van dit jaar. De hogere varkensprijzen zullen beperkend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts