woensdag 5 augustus 2015

Is mijn ketel opentherm

De HeatLink communiceert ook via dit protocol, waardoor er communicatie met zowel de thermostaat als ketel mogelijk is. Hierdoor kunt u het reguliere klokprogramma van de thermostaat blijven draaien, maar deze ook. Je kent het wel, je koopt een nieuwe cv- ketel en dan ben je haast verplicht ook een nieuwe thermostaat te kopen.


Immers, de thermostaat is meestal specifiek . Binnen het segment modulerende cv- ketels bestaan er ook verschillen. Hieronder een korte uitleg over de functie .

Check hier of jouw cv- ketel ook compatibel is voor deze slimme wifi-thermostaat, welk communicatieprotocol jouw cv- ketel gebruikt en welke aansluitingen je nodig hebt. Ik neem toch aan dat je nu geen grd door de vloer jaagt. OpenTherm is de standaardtaal die een modulerende cv- ketel praat. Hiermee kan de temperatuur van het verwarmingswater automatisch aangepast worden, wat veel energie kan besparen.


Opentherm is een point to point protocol. Vrijwel alle moderne CV ketels zijn tegenwoordig modulerende ketels die van de thermostaat via het open-therm protocol aangestuurd worden. Bij een ruimte die al op temperatuur is.


Heb het bij mijn ketel uit staan, keukenkraan zit op 2m afstan en douche op 4m.

Als je ketel op zolder hangt dan duurt . Meer resultaten van gathering. Nest aansluiten op ketel. Welke thermostaat pas op mijn CV-ketel ? Uitzonderingen hierop zijn o. Uitsluitend modulerende thermostaten van Nefit zijn geschikt. Nee, niet alle modulerende cv- ketels werken met OpenTherm.


Fabrikanten zoals Atag, Nefit en Vaillant gebruiken een eigen communicatie-protocol. Sommige cv- ketels , zoals die van Nefit, zijn alleen geschikt voor een modulerende thermostaat van hetzelfde merk als die van de ketel. Van andere merken kunnen ze zonder aanpassing alleen met een onzuinige aan-uit-thermostaat overweg, maar er zijn adapters verkrijgbaar.


Hierdoor zal de Toon de ketel aansturen door vol vermogen te vragen van de cv- ketel , of helemaal niks te vragen. Toon is wel ontworpen om modulerend te werken waardoor er geen vol vermogen wordt gevraagd van de . Ook hebben een modulerende ketel en thermostaat een 2-weg communicatie. ThermoSmart is compatibel met van alle ketels ! Twee standaarden worden ondersteund: OpenTherm.


Tijdens een onderhoudsbeurt van mijn Bulex F AS 29E ketel , vertelde de tchnieker dat bij gebruik van een thermostaat via het opentherm protocol een extra besparing. Geschreven door cherno in de rubriek: Centrale verwarming.

Dit systeem werd niet in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts