dinsdag 26 juni 2018

Overstortventiel druppelt

Het is volgens de meeste fabrikanten niet nodig om het overstortventiel jaarlijks te testen. Wel wordt aanbevolen om jaarlijks visueel op lekken te controleren. Sommige fabrikanten raden aan om elke paar jaar de klep te lichten. Hier zit wel het risico aan dat deze na het testen blijft druppelen waardoor het overstortventiel.


De laatste tijd 2x per week. Nu heb ik het expansievat en overdrukventiel vervangen.

Na montage bleef het overdrukventiel druppen. Deze heb ik omgeruild maar na montage drupt deze nog steeds. Overdrukventiel Boiler lekt? Sindsdien lekt het overstortventiel constant water. Ik bedoel, daar hangt een ijzeren darm aan waar water uit drupt.


Dat heeft deze sinds de aankoop van het huis NOOIT gedaan, enkel sinds het onderhoud? Heb er al eens aan gedraaid tot er een . Dit deed ik dus voorzichtig, emmer eronder om het water op te vangen en ik draaide hem weer dicht. Maar nou blijft hij maar druppelen !

In eerste instantie deed de CV helemaal niets meer. Inlaatcombinatie, defect of niet? Als hij het voorheen altijd goed gedaan heb, dan is je expansievat grootte goe maar wel defect, dus hop hop hop naar de bouwmarkt voor een nieuw expansievat en overstortventiel. Wil je zekerheid plaats een foto.


Eens kijken of hier expertise zit op dit vlak. Wij hebben naast een Buderus modulerende CV ketel een grote boiler hangen met daarnaast een sanitair-expansievat (voor zover ik het begrijp). De werking van een inlaatcombinatie.


De instructievideo is een aanvulling op het Impulskatern uit. Wanneer het expansievat de hoeveelheid water en daarmee de druk niet aankan , wordt het overdrukventiel ingeschakeld. Het overstortventiel zorgt ervoor dat het teveel aan condenswater het systeem verlaat.


Bij lekkage aan het vat of overdrukventiel loopt de druk te ver op, waardoor het systeem aan de onderkant lekt. Wel eerst even je systeem (deels) aftappen. Rukapul wijzigde deze reactie . Volume- en drukveranderingen worden in eerste instantie opgevangen door een in de installatie aangebracht expansievat, raakt dit echter defect dan kan het toch gebeuren dat de druk te hoog oploopt. Voordat dit gebeurt, treedt het overstortventiel in werking. Indien het overstortventiel aangesloten wordt op het riool, moet . Dat merk je niet: het ontsnapte water is immers heet, en druppelt langs hete radiatoren of leidingen.


Het zal verdampen voordat je het opmerkt. NIET aan draaien, want dan spuit het water uit het systeem.

Een overstortventiel behoedt uw cv-ketel tegen overdruk. Bij Warmteservice bestelt u online eenvoudig een hoogwaardig exemplaar. Tips voor controle en onderhoud van uw cv-installatie.


Zelf uw cv-installatie bijvullen? Lees hier hoe dat werkt. Verder moet voor de goede werking van de inlaatcombinatie worden aanbevolen om . Hierbij wil ik een klacht melden over Feenstra : Omschrijving klacht cv. Er druppelt geen water uit mijn overdrukventiel.


Er komen pas druppels uit het overdrukventiel als er een grote druk in de ketel ontstaat. Zo raakt hij zijn druk kwijt. Als er dus geen grote druk in de ketel is zal hij dus ook niet druppelen.


Het wel of niet druppelen is mede afhankelijk van de ingestelde . Voorts druppelt de kraan als de boiler koud water aan t opwarmem is. Zou als reden van t veelvuldig lekken eerder denken aan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts