maandag 26 januari 2015

Cw klasse regendouche

Een regendouche staat hoog op het verlanglijstje van huizenbezitters en - huurders. De weldaad van een volle, warme stortbui in eigen douche geeft ontspanning en verfrist enorm. Zeker vergeleken met ouderwetse douchekoppen waar soms nét voldoende water uitkomt om je haren goed uit te spoelen. De term CW - klasse staat voor Comfort Warm Water.


Het is een gaskeur-label dat wordt uitgegeven en gecontroleerd door KIWA (Keurings Instituut voor Waterleiding Artikelen). Een cv-ketel die aan dit label voldoet, is gecontroleerd op efficiëntie, zoals tapdrempel, wachttij gelijkmatigheid van temperatuur .

Zal morgen op de zaak eens rondvragen hoe dat precies zat. Dus als je beide douches tegelijk wilt gebruiken zit je op CW(liter per minuut), regendouche moet daarmee ook prima lukken. De CW - klasse gaat alleen over de warmwater voorziening, dus met je stookgedrag heeft het niet direct te maken. Met CWis het in beperkte mate . Nieuwe CV-installatie, CWof CW- Duurzame. Advies CV installatie nieuwbouw - Duurzame.


Meer resultaten van gathering. Hoe hoger de CW - klasse of CW -waarde, hoe meer capaciteit voor warm water.

De tegenwoordig populaire regendouches verbruiken zeer veel warmwater. Klasse CWGeschikt voor kraan of douche. Met een royale, maar energievretende, regendouche van liter per minuut wordt het ofwel een lauwe douche, ofwel een hogere CW - klasse.


Een CW4-ketel kan een bad van 1liter binnen minuten vullen met water van graden. Heet water van graden krijg je met minimaal liter per minuut uit de keukenkraan. De optimale verdeling van het water over de sproeigaten van de extra grote douchekop geeft je het . Bereken zelf het benodigde vermogen en CW klasse van je cv ketel. De CW klasse is alleen van toepassing voor combiketels. Ook een grote “ regendouche ” en je bad laten vollopen in minuten behoord tot de opties.


Het tapwatercomfort met gasgestookte CV-ketels ( CW -klassen). Wanneer u tevreden bent met het comfort van de bestaande CV-ketel kunt u een toestel met dezelfde CW klasse nemen. Op hoeveel plaatsen wilt u gelijktijdig warm tapwater (denk aan douche en keuken)? Zij hebben hun cv-ketels een extra kenmerk gegeven zoals CW CW CWen CW6.


Het getal daarachter geeft een klasse aan. Deze CW waarde is vastgesteld door het Stichting Gaskeur. Ik zou graag een regendouche willen toepassen in mijn nieuwe doucheruimte. Voor een regendouche wordt er een cv- ketel met een warmwaterklasse van minimaal CWgeadviseerd.


CW Minstens liter per minuut in keuken, douche of bad Tegelijk meer kranen nauwelijks mogelijk.

Tapwater- hoeveelheid volgens Gaskeur. CW Minstens 1liter per minuut in keuken of douche of bad. Het warmwatercomfort is belangrijk bij de keuze van een nieuwe CV-ketel. CW staat voor Comfortklasse Warmwater en het getal zegt iets over de tapwater prestaties van de CV-ketel.


Voor de populaire regendouche bijvoorbeel raden wij een hoge CW - klasse aan. Er zijn vier CW -klassen. Nominale belasting cv (bovenwaarde).


De minst zuinige is klasse D. Dat zijn stortdouches en regendouches , die wel meer dan liter per minuut verbruiken! Lees meer over de waterbesparende regendouche !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts