vrijdag 16 januari 2015

Ohc ziekenhuis

Wanneer u tijdens de zwangerschap bent opgenomen op de OHC , verloopt een aantal zaken waarschijnlijk niet zoals u zich had voorgesteld. Enkele voorbereidingen op uw bevalling kunt u echter in het ziekenhuis treffen. Denkt u bijvoorbeeld aan het lezen van boeken over de aanstaande geboorte en aan het praten . En natuurlijk proberen we, als dit goed gaat, dat u weer gewoon naar. Met name in de twee niet-academische ziekenhuizen , het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en de Isala klinieken in Zwolle, was men niet .

Gevolg kan zijn dat u daardoor vaker naar het ziekenhuis moet of dat u opgenomen wordt. Bij ons bent u in goede. Deze wordt gevormd door de Obstetrische High Care ( OHC : intensive care voor zwangeren) samen met de Neonatale Intensive Care Unit (NICU: intensive care voor vroeggeborenen). De zorgactiviteit kan naast een reguliere verpleegdag worden vastgelegd voor iedere dag dat de patiënt is opgenomen op de OHC -unit.


Care ( OHC ) voor zwangere vrouwen die intensieve zorg nodig hebben en zeven verloskamers. Eén verloskamer is speciaal bestemd voor vrouwen die kiezen voor een zogenoemde verplaatste thuisbevalling (poliklinische bevalling). De vrouw bevalt dan, onder begeleiding van de eigen verloskundige, in het ziekenhuis.

OHC - afdelingen is niet afgestemd op de complexiteit van de derdelijns verloskundige zorg. De minister sprak met de academische ziekenhuizen en zorgverzekeraars af . Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze in een emotionele rollercoaster zitten. Nou, ik kan je vertellen: Mart en ik zijn ook ingestapt. Dit is een afdeling met intensieve zorgmogelijkheden voor zwangere vrouwen en daarvoor heeft de afdeling Verloskunde kamers.


Je gaat een leuke en spannende tijd tegemoet. Onze verloskundigen staan voor je klaar. Niet alleen in het WKZ geboortecentrum maar ook in onze buitenpraktijken bij jou om de hoek. Isala is een van de weinige niet- academische ziekenhuizen die een OHC hebben.


Op deze afdeling worden onder andere vrouwen met zwangerschapsvergiftiging opgenomen. De te vroeg geborenen komen op de zogenoemde NICU terecht, de neonatologische intensive care unit. Als PPROM wordt vastgesteld en je bent boven de weken zwanger word je opgenomen op de OHC van het ziekenhuis (Obstetrische High Care).


Je zal daar verblijven tot de bevalling zich aandient. Ondertussen zal u onder controle staan van de afdelingsarts en de perinatoloog (gespecialiseerd gynaecoloog). Neem vervolgens de afslag Venlo-Zuid.


Let op: niet de borden Tegelen volgen!

De applicatie Critical Care Obstetrie (CCO) verpleegkundige heeft een belangrijke regie- functie binnen het zorgproces van het vakgebied Obstetrie. De zorg voor de obstetrische high care ( OHC ) patiënt heeft zich de afgelopen jaren door de ontwikkelingen binnen het vakgebied zeer complex gemaakt. Eind jaren negentig opende het ziekenhuis nóg een nieuwe afdeling, die onlosmakelijk met de NICU verbonden is: de obstetrische high care ( OHC ), een speciale kraamafdeling voor vrouwen met een bedreigde zwangerschap. Sowieso ongeveer procent van alle zwangere vrouwen bevalt uiteindelijk in het ziekenhuis , . Moovit helpt je de beste route naar OHC Bully te vinden met behulp van het openbaar vervoer en geeft je stap-per-stap instructies met actuele uurroosters voor Bus, Trein in. Wegbeschrijving naar OHC Bully vanuit de meest bezochte locaties in Oldenzaal met de Bus, Trein.


Van Slingeland Ziekenhuis 1min. De afdeling OHC (Obstetrische High Care Unit) zoekt een enthousiaste en flexibele OHC -verpleegkundige die ons team wil komen versterken. Je levert een bijdrage aan kwaliteitsverbetering binnen het ziekenhuis.


Korte biografie: Specialisatie Echoscopie opl. Na de HBO-V heb ik enkele jaren in Burkina Faso en in Bolivia gewoond en gewerkt in plaatselijke ziekenhuizen. Ik werk op de afdeling verloskunde en heb hier verschillende vervolgopleidingen zoals de OG, de OHC en de opleiding tot borstvoedingsdeskundige kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts