dinsdag 13 januari 2015

Pelletkachel consumentenbond

Hoewel pelletkachels de schoonste kachels op hout zijn, stoten deze nog altijd meer fijnstof uit dan wanneer er verwarmd wordt op gas of stroom. Dit is geen enkel probleem als je twee keer per week stookt, maar wel als je een pelletkachel als hoofdverwarming gebruikt. Helaas zal deze pelletkachel niet (onafhankelijk) door de Consumentenbond getest zijn, vandaar deze escape.


Misschien komt TS verder met een digitale vertaler of begrijpt het zó ook wel. Ik begrijp zo even oppervlakkig, dat het een speciale luxe uitvoering met luchtbevochtiging en afstandsbediening is .

Maar bij houtpellets van onbekende herkomst is dit juist niet het geval. Dat geldt nog veel sterker voor open haarden, maar ook bij pelletkachels komen nog steeds veel schadelijke stoffen je schoorsteen uit. Tijdens de test blijken veel kachels stinkende drekverspreiders te zijn. Goede kachels zijn niet goedkoop.


Pelletkachels zijn schoner dan houtkachels. Wij hebben ons met hart en ziel ingezet om ervoor te zorgen dat dit - eindelijk - het geval is. Informatie en advies voor een juiste aankoop.

De ene kachel is geheel van staal, de ander gebruikt gietijzer. Of combinatie van staal en gietijzer en keramiek. Is een pelletkachel nu écht zo voordelig en handig? En hoe zit het met een houtkachel? Wat is het meest milieuvriendelijke alternatief?


Sinds een paar weken hebben wij een pelletkachel en wij hebben ook een laminaatvloer. Onze installateur heeft er al vele geplaatst en verzekerde ons dat er geen plaat onder hoefde. En inderdaad is het echt niet nodig.


Eigenlijk het enige onderdeel wat te heet wordt om aan te raken is het voorraam. Gietijzeren houtkachels. En hout als brandstof kan leiden tot minder broeikasgassen dan een hr-ketel op gas. Toch zijn er ook kanttekeningen bij een pelletkachel of biomassaketel als . BTW en afgeleverd aan huis. Het is gezellige warmte.


Wij hebben zonder problemen, al vele honderden PV-installaties geplaatst in voornamelijk Twente en de Achterhoek. Daarnaast kent u ons natuurlijk van het Duitse Solarwatt.

SOLARWATT door de Consumentenbond als . Met zonnepanelen en een pelletkachel bent U energieneutraal. De nieuwe trend in duurzame energie. Voor maar ongeveer 60- per jaar hebt U uw huis de hele winter heerlijk warm.


Iedereen wil immers wel duurzaam wonen en zijn steentje bijdragen aan het milieu. Een vulling in de drie. Maar hoe verenig je die ambitie met zaken die op zijn minst even belangrijk zijn: het verhogen van jouw wooncomfort en het verlagen van de energiekosten? Hoge cijfers voor de compacte pelletkachel “Pelletto”.


De Duitse “Stiftung Warentest” komt in de november editie van het magazine tot een positieve kwaliteits rating. Houtpellets Krone Gold zijn stof arm en geven veel warmte. Krone houtpellets zijn gemaakt van houtsoorten welke u pelletkachel niet zullen aantasten. Houtkachels en open haarden. Overweegt u een houtkachel, pelletkachel of open haard aan te schaffen?


Waar moet u dan rekening mee houden? Er zijn verschillende soorten kachels te koop. HAPPYLIVE PELLETKACHELS WIERINGERWERF, PELLETKACHELWARMTE WIERINGERWERF, PELLETKACHEL WARMTE WIERINGERWERF.


Vergelijk het ruime assortiment sfeerhaarden van de beste merken en bestel goedkope aanbiedingen: profiteer van de laagste prijs online!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts