donderdag 10 maart 2016

Cuba budget per dag

Een hoog budget zou met een super-de-luxe Casa Particular of sterren hotel beginnen. Reken dan op een vanaf budget van 4per dag om te slapen. In deze post wil ik kijken naar een: . Vooral dat budget kan nogal verschil maken.


Zodra je iets duurder slaapt, openbaar vervoer neemt of tours gaat doen verdubbelt dit bedrag zich makkelijk.

Gemiddelde kosten per dag. Ter indicatie: een lunch van een sandwich met een drankje kost ongeveer CUC, een diner in een restaurant met 2 . De kosten liggen dan omgerekend op ongeveer CUC per persoon per dag. Dit betekent dan niet uit eten, geen drankjes op een terrasje of andere toeristische uitspattingen.


Wil je toch af en toe eten in je casa of een restaurant en her en der een drankje doen, . We verbleven een maand in Cuba. We sliepen in Casa Particulares (BB, bij mensen thuis) en lieten ons vervoeren per bus of taxi.

Verder hebben we alle uitstapjes kunnen doen die we graag wilden doen. Per bus, taxi en per trein. We sliepen in een Casa Particular (een BedBreakfast bij mensen thuis) en af en toe in een all inclusive resort.


Ik heb een gedetailleerd overzicht gemaakt van alle kosten in het blog . CUC betalen, aangezien de CUC gekoppeld is aan de Us Dollar kun je tegenwoordig tellen euro is CUC. Omdat we in laagseizoen waren konden we hier en daar wel onderhandelen over de prijs. Een overzichtje van onze meest gebruikte . Als ik alleen reis, hoop ik op reis leuke mensen te treffen. En hoe zit het met het budget ? Lees hier meer over de gemiddelde kosten per dag , prijsvoorbeelden en budgettips. Heel weinig mensen hebben er een auto, en er is ook een strenge importregeling.


Het aanbod op de autoverhuurmarkt is dan ook heel beperkt waardoor een auto huren er erg duur is. Dat was boven ons budget , daarom kozen we. Maar houd er dus rekening mee dat met een low budget reizen, wel betekent dat je alsnog meer geld nodig hebt dan in een land zoals Mexico. Op dag drie vertrek je vanuit Varadero naar Trinidad.


Sta klaar voor een vroeg vertrek, want het is een erg lange rit!

Vijf à zes uur moet je toch zeker rekenen. De kostprijs voor deze rit bedraagt tot euro per persoon. Trinidad is één van mijn lievelingssteden in Cuba. Het kleine, pittoreske dorpje is heel authentiek en er . Het is een kustplaatsje een aantal kilometer van de hoofdstad Colombo.


Cuba doen met een budget. Het was daarom erg gezellig tijdens kerst en dus zijn we een paar keer duurder uiteten geweest dan normaal. Daarom komen we op €2- per dag voor eten, . In totaal gaven we gedurende maanden € 5. In onderstaande infographic vind je de kosten van backpacken in Zuid-Amerika per land dat wij bezochten.


In de dure landen, zeker in de grote steden, kunnen de kosten oplopen tot à euro per dag. Ben je van plan om ook te gaan werken tijdens je reis, houdt er dan rekening mee dat de lonen in de meeste landen een stuk lager liggen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts