vrijdag 4 mei 2018

Stirlingmotor zelfbouw

Dit bouwpakket en ander. Draai jammergenoeg op een laag toerental. Maar hij werk, dus is het een geslaagd project :-) Volgende. Het bouwpakket maakt de bouw van een volledig functionerende warmtekrachtmachine mogelijk.


Alle kritische onderdelen (zuigers, cilinders, vliegwielen en koelers) zijn pasklaar . Zoals andere heteluchtmotoren wordt gebruikgemaakt van het verschijnsel dat gassen uitzetten bij verhoging van de temperatuur en weer krimpen bij verlaging daarvan.

Stirling motor zelfbouw. Want het rendament van een zelfbouw zal echt klote zijn, die van ons was iets van 0. Bij voorkeur een zelfbouw -motor. Wellicht kunnen we hier informatie uitwisselen en plannen ontwikkelen.


Mijn voorkeur gaat uit naar alpha-stirling . De afval warmte van een waxinelichtje dient als energiebron. Kan hier niet een apart topic komen voor stirling engine ? Tevens is voor het bestaande ontwerp en het nieuwe ontwerp een bewerkingsplan opgesteld om .

This Pin was discovered by Ger Hanssen. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Aansluitend: Wie heeft documentatie of. Er zijn heel wat zelfbouw dingetjes op het WWW-net te vinden.


Het is goed om er een zelf te bouwen om . Kleine motoren zoals in de verwarmingsketel hebben een rendement in de orde van -. De kleine zelfbouw denk ik. Het probleem bij de heteluchtmotor ( stirlingmotor ) is o. Die krijgt men niet goed genoeg. Heteluchtmotoren zijn groot, dus moeilijk . De goedkoopste stirling motor die ik ken kost een paar euro en is van karton (zie link).


Dat ding werkt niet al bij graad maar wel op een kop heet water. Ik weet proefondervindelijk dat dat kartonnen ding, mits nauwkeurig gebouw werkt. Ik heb al veel gegoogeld om een motor te vinden die op aardgas draait om electriciteit terug te leveren aan het net terwijl ik de warmte gebruik om de.


Een proef zou je kunnen . De stirling motor heeft ook wat nadelen en is nooit echt . Deze stirlingmotoren variëren van hightech motoren voor warmtepompen tot kleine werkende zelfbouw modellen voor op de schoorsteen mantel.

Het bedrijf bestaat uit kantoren en een fabricage fabriek. Elektrische Schubanhänger, eigenlijk nauwelijks te koop. Ligfiets, veel te duur, en zeker een trike, om maar te zwijgen van een opvouwbare.


Tegelkachel met stirlingmotor voor elektriciteitsopwekking. Ook veel te duur en nauwelijks verhuisbaar. Ook zelfbouw en echt niet moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts