maandag 7 mei 2018

Wattage berekenen lamp

We zien dit probleem bij alle lamptypen. Het aantal lumen (de hoeveelheid licht) gedeeld door het aantal watt (de hoeveelheid stroom die de lamp verbruikt) bepaalt hoe efficiënt en dus energiezuinig de lamp is. Wij meten zowel lumen als watt en berekenen daaruit de efficiëntie. Je kunt besparen op je energierekening. Pas na uur branden heeft zo`n lampje een kWh verbruikt dus per uur kost het dan gemiddeld iets meer dan een halve cent.


Toegevoegd na minuten: Toevoeging: Op onderstaande site kun je zelf per apparaat bekijken hoeveel stroom het verbruikt en hoeveel dat kost.

Bronnen: watt -kosten- berekenen. Je kan ook zelf eenvoudig de verbruiksprijs berekenen van een apparaat door het volgende te doen. Om op een eerlijke manier de lichtopbrengst van verschillende verlichting met elkaar te vergelijken dient er gekeken te worden naar “Lumen” in plaats van “ Watt ”. Meestal wordt er bij LED-verlichting alleen het Watt -vermogen opgegeven en een vergelijking gemaakt met een bestaand vermogen van een gloeilamp. Delen:Kilowatt en kilowattuurDe kosten berekenen.


Het wattage van een lamp wordt vaak direct op de lamp afgedrukt, een getal gevolgd door een W. Als je het niet kunt vinden, kijk dan op de verpakking van de lamp. Bijvoorbeeld: Een lampje van volt, en ampère.

P= x = W Dus is het lampje watt. Ik heb een gloeilamp van watt en wil deze vervangen voor een spaarlamp, met welk wattage heb ik dan dezelfde lichtsterkte? Led lamp stroombesparing calculator. Met de onderstaande led calculator kunt u uitrekenen hoeveel stroomkosten u kunt besparen op uw energie rekening.


Ter indicatie watt liquidled lamp vervangt een watt gloeilamp watt liquidled lamp vervangt een watt gloeilamp. Vul uw gegevens die van toepassing zijn op . De wet van het vermogen. Het berekende vermogen wordt in Watt uitgedrukt. Spring naar Lampen vervangen - Als u nog steeds oude gloeilampen hebt, vervang deze dan door spaarlampen of LED- lampen.


Het vermogen van een gloeilamp is zo groot als de opdruk zegt. Overigens zijn zowel spaarlampen als LED lampen verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren en stralingsintensiteiten. Als u een gezellig warm licht wilt, zorg er dan voor dat het pakket een . Lees hier hoe je het wattage van je gloeilamp eenvoudig kan omrekenen naar lumen voor spaarlampen.


Zo weet je altijd hoeveel licht een lamp geeft. Een lamp levert een stroomsterkte van 5A bij een spanning van 230V. Hoe groot is het vermogen van deze lamp ? Oplossing Gegeven: I = 5A U = 230V Gevraagd: P ?

Een schuur is gezekerd (in de meterkast) met een stop van 16A. Het werkelijke vermogen is gelijk aan het rendement, er is geen blindvermogen. Bij een enkele TL lamp (waar een spoel in zit) is de cosinus phi bij een elektromotor (afhankelijk van belasting, constructie etc.) bijvoorbeeld 85. Voor het zelfde vermogen loopt er bij een lage cosinus phi méér stroom door de kabels. Daewoo 72FT-MS Diameter: 72cm.


Sony KDL-32EX7Diameter: 81cm. Vermogen van een lamp meten met multimeters. Het meten van het opgenomen. Een echte wattmeter meet het vermogen conform deze vergelijking. Om dit vermogen te kunnen berekenen moet dus ook de faseverschuiving tussen spanning en stroom gemeten worden.


Vervolgens vermenigvuldigt u. Het voordeligste is de 500W lamp op 2volt, dit omdat een transformator ook verliezen heeft, en zelf ook een wattage trekt. Bereken energiebehoefte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts