woensdag 16 mei 2018

Ontluchtingsnippel remklauw

Vandaag hoorden we ineens een tikkend geluid wat van de driewegklep bleek te komen. Heleboel uit elkaar gehaald en schoongemaakt, maar gaat na minuten toch weer tikken. Bij het dicht drukken van de klep blijft hij halverwege hangen , . Ketelprobleem (vaillant) driewegklep ? Nu las ik ergens dat dit kan komen door een driewegklep of een schakelaar daar in de buurt die niet goed werkt. Dan krijgt ie het overtollige water van de warmwater die dan.


Waarschijnlijk toch het interne gebeuren van de klep die soms blijft hangen. Paar keer de veer indrukken en het gaat weer even . AhGupSVergelijkbaar feb. Na een storing waarbij de ketel oververhit raakte bleek de oorzaak te liggen aan een vastgelopen. Het binnenwerk van de driewegklep blijft hangen. De ketel blijft dan doorbranden op cv,terwijl de driewegklep richting ww staat.


Draai nu de motor een kwartslag en haal het van de klep, nu ziet u een metalen pen met een veer eromheen. Probeer deze pen eens een paar keer heen en weer . Oorzaak: De cv ketel heeft een driewegklep welke schakelt tussen of warm water of centrale verwarming. Nu de motor is losgekoppeld van de driewegklep en hij nog wel is aangesloten met het stekkertje kun je opnieuw de reset indrukken. Mogelijk dat hij in het begin iets blijft plakken. Dat is niet zo leuk, kost wat.


Hier denk ik ook aan :j. TS, Heb je gen servicecontract? Laatst was de ketel bij mijn buren ook . Heeft weinig met electronica te maken, maar waarschijnlijk is het binnenwerk van de driewegklep vervuild. Koppel je thermostaat even los, als daar in iets blijft hangen , dan blijft je ketel signaal krijgen om te verwarmen.


Update: de monteur is geweest, was minuten werk, idd de driewegklep stuk. Daarin zit een onderdeel, een zgn, driewegklep , die ervoor moet zorgen dat de ketel kan schakelen tussen verwa. Het probleem trad op als de ketel vervolgens de cv moest gaan verwarmen. Dan schakelt hij de spanning van de driewegklep af en dat lijkt mij correct alleen de klep blijft dan schijnbaar af en toe in de verkeerde stand hangen. De afgelopen drie dagen heeft hij het trouwens weer prima gedaan.


Ik heb een soortgelijk probleem gehad op een totaal andere ketel maar wel met exact dezelfde symptomen met een kapotte driewegklep - ik kwam de oorzaak na dit. En toch snap ik niet wat er voor zorgt dat de ketel blijft branden met geen warmwatervraag door thermostaat of tapwater door kranen. Dus ik zou de CV installateur er maar eens bij roepen.


Gedetailleerde omschrijving: Sindskort gaat onze verwarming niet helemaal meer uit als de thermostaat laag staat. Ik kan het wel nog met de hand terug dicht trekken , dan staat de verwarming ook echt uit. Kan het zo zijn dat zonder een storings melding deze ketel een defecte ntc of ptc heeft , of dat de driewegklep mischien blijft hangen op zijn ww. Ik heb niets met deze ketel en heb er maar een op contract en die geeft meteen problemen.


Het is enkelt het binnenwerk van de driewegklep die blijft hangen. Het witte pennetje hoort OF volledig links OF volledig rechts te staan. Een midden positie kent deze ketel niet, In dit geval probeert de ketel de boiler op te warmen, maar doordat de driewegklep niet volledig naar tap toe gaat loost hij veel.


Soms blijft een driewegklep enkel hangen en kan u simpelweg het geheel weer invetten, en zal uw cv-ketel weer werken. Gespecialiseerd in nieuwe en gebruikte CV onderdelen,en Circulatiepompen,pompflensen,pomp onderdelen. Als de motor kapot is kan alleen de motor vervangen worden,.


Toestel wacht op schakelen van de driewegklep. De brander slaat aan alleen het blijft koud water. Is het nu zo dat driewegklep blijft hangen ? Heb bij andere berichten gelezen dat er een constructiefout in de driewegklep zit.


De leverancier geeft aan dat dit onbekend is. Wie weet de oplossing voor deze storing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts