woensdag 2 mei 2018

Expansieventiel airco controleren

De droger filtert en droogt de koelvloeistof. Het soort droogmiddel is afhankelijk van het type koelvloeistof. Bij het vervangen van de droger goed controleren of dat de nieuwe droger compatibel is met het koelmiddel. Het expansieventiel zorgt ervoor dat de koelvloeistof van . Misschien slechte vulling: even onderzoeken.


Of vervang sonde verdamper na een volledige analyse te maken.

Vervang expansieventiel vooraleer over te gaan op een controle. Het is in principe een vernauwing in de aircoleiding tussen het . Onderstaande tabel toont de normale bedrijfsdrukwaarden voor het aircosysteem die optreden als aan voornoemde uitgangscondities is voldaan. Een feit is dat regelmatig airco -onderhoud zeer belangrijk is. Een belangrijk onderdeel van de airco -installatie is het expansieventiel. Is dat defect, dan zal de airco niet naar behoren koelen.


Bij aircoproblemen mag het expansieventiel dus niet aan de aandacht ontsnappen. Maar weet u hoe het werkt? Opleider ATG legt het uit in de nieuwe AMT-kennistest.

Het thermostatisch geregeld expansieventiel of blokventiel. Expansie ventiel (het blokventiel). Vermindering van de druk van het koudemiddel,door een snelle drukvermindering van het koudemiddel te veroorzaken in het expansieventiel zal de temperatuur van het in de verdamper . Een airco service beurt moet in ieder geval iedere jaar worden uitgevoerd en dient als een grondige controle van het complete airco systeem. Bij deze service beurt worden . Auto starten, airco inschakelen op maxi maal koel vermogen, motorkap openen en controleren of de centrale moer van de compressor mee draait ? Als die niet meedraait, einde verhaal compressor :! Exclusieve en duurdere wagens hebben climate control. Dit werkt met een thermostatische expansieventiel , waarbij de regeleenheid ervoor zorgt dat de ingestelde temperatuur snel gehaald wordt en gehandhaaft blijft.


Een auto airco zonder climate control werkt zonder expansieventiel en zonder electronische controle. Deze reduceert de druk door een geringe hoeveelheid koelvloeistof door te laten, het meet de stroming en vernevelt de koelvloeistof. De verdamper: in de verdamper wordt de.


Stap Compressor pompt airco gas op druk. Stap Condensor koelt airco gas en wordt vloeibaar. Stap Filter droger, filter koudemiddel en haalt het vocht eruit. Stap Bij het expansie ventiel expandeert het koude middel van vloeistof naar gas. Temperatuur van de olie is extreem heet geweest, olie is verbrand.


Burn out, koelpakket controleren , PF condensor en droger vervangen, airco spoelen. Spoel componenten in richting tegengesteld aan de koudemiddel stroomrichting.

Hoe lang duurt een onderhoudsbeurt aan de airco -installatie? Wanneer kun je een condensor . Geluiden die alleen hoorbaar zijn wanneer de airconditioning is ingescha- kel worden meestal veroorzaakt door de compressor of het expansieventiel. Tijdens het solderen zal men een droog inert gas door de. Airco systeem met expansieventiel. In de verdamper wordt de koelvloeistof weer omgezet naar gasvormige toestand om zo terug naar de compressor gepompt te worden.


Juist voor de koelbatterij in de binnenunit zit een expansiesysteem (capillair of expansieventiel ), dat de vloeistof laat ontspannen naar een lagere druk op verdampingstemperatuur. Tussen het expansieventiel en. Wij adviseren u om jaarlijks, meestal in het voorjaar, uw airconditioning te laten controleren op een goede werking.


Mogelijke oorzaken,: compressor defect (interne lekkage). Als droger verzadigd zou zij of het expansie ventiel werkt niet of de verdamper is verstopt dan wordt de persdruk druk te hoog. Controle glaasje aanwezig in het systeem, deze dient heldere stroom koudemiddel te bevatten(hoge druk zijde vloeibaar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts