vrijdag 18 mei 2018

Houtkachel warmte verplaatsen

Ik ben al heel mijn leven een foekelaar ik ben gek op vuur en ( stromend ) water en ruim jaar geleden heb ik mijn eerste houtkachel aangeschaft. Afbeeldingen van houtkachel warmte verplaatsen Meer afbeeldingen voor houtkachel warmte verplaatsen Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Kan je van je stralingskachel een convectiekachel maken met de Ecofan, een ventilator? Het ding dat wij kochten (euro) is ontworpen door de firma Caframo uit Canada. De ventilator optimaliseert, belooft de tekst op de .

In de vereniging hebben wij één gaskachel staan voor een ruimte van ongeveer 100m^2. De kachel is van Dru, type ART en levert ongeveer 11kW warmte. Wij zijn aan het nadenken hoe de warmte kunnen benutten die onder het plafond blijft hangen.


Wij hebben een gewone houtkachel (tegel) in de kamer staan. De achterkant van de kachel wand voorzien van kanalen die lucht kunnen vervoeren, deze lucht verplaatsen naar een ander vertrek. De woning wordt verwarmd d. Maar hoe wil je dan de warmte verplaatsen ? Een houtkachel kan een hele woning verwarmen.

Warmte op een natuurlijke manier van kamer tot kamer laten gaan is vrij moeilijk. Het gemak waarmee de warmte zich zal verplaatsen wordt in eerste instantie bepaald door de energie efficientie van de woning en niet zozeer door de capaciteit van de kachel. Thermostaatkranen in de kamer en thermostaat verplaatsen naar een ruimte zonder thermostaatkranen en invloed van de houtkachel.


Beste NG-ers, Wij wonen in een huis met een gescheiden kamer en keuken. In de kamer staat een houtkachel die lekker veel warmte produceert. Bestaat er een mogelijkheid deze warmte te verplaatsen naar de keuken? De afstand die overbrugd moet worden is meter. Als ik de houtkachel aansteek blijft de warmte echt in de kamer hangen Ondanks open deur naar gang en aangrenzende keuken blijft het in die ruimtes aanmerkelijk kouder.


De installatie werkt onder druk (regelmatige voortstuwing van lucht). De motor is geïnstalleerd in de hanenbalken en . De houtkachel is een zogenaamde cassette, dus geeft warmte in zowel de keuken als de living. Dan hoeven we enkel de huidige thermostaat te verplaatsen. Ik veronderstel dat je deze dan . Bij warmte opslag in water kun je de warmte verplaatsen naar andere vertrekken of d. Warmte opslag van warm water is dus veelzijdiger dan via steen.


Naast opslag in water kun je de warmte ook direct . Door de volledige verbranding van het hout geeft deze amper rook en daar de kachel de warmte opslaat zullen ze ook veel minder moeten hout stoken. Ik heb er kennis meegemaakt tijdens een reis in de vroegere oostbloklanden.

Uiteindelijk terecht gekomen bij Kleuren Kachel, die deze kachels volledig . Een sfeerhaar zorgt niet alleen voor een beetje extra warmte maar bovenal voor een gezellige en warme sfeer. Wanneer u op hout stookt uit de eigen tuin dan is een houtkachel een prima manier om fors op uw stookkosten te besparen. Deze haarden zijn gemakkelijk te verplaatsen.


Door de uitgekiende convectie mogelijkheden van de Jydepejsen kachels begint de kachel na het aansteken al snel warmte af te geven. De warmte verplaatst zich vervolgens op natuurlijke wijze door de luchtstroom en niet alleen door de warmtestraling. Door het lage vermogen zijn Jydepejsen kachels ook ideaal voor in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts