woensdag 20 mei 2015

Kappenbrillen

Een Kappenbril is een bril die de ogen volledig af kan sluiten tegen win zon, stof, pollen en licht. De kappenbril helpt tegen brandende, jeukende en rode ogen. Ook helpt de bril om het vocht van de ogen vast te houden, waardoor droge ogen vermeden kunnen worden. Kortom, een bril die comfort biedt!


Irriterende luchtstromen, wind en rook kunnen.

Kappenbrillen zijn brillen waarbij er aan de zijkant en binnenkant van het glas een kapje geplaatst wordt, dat goed aansluit op de vorm van het gezicht. Er zijn brillen met zijkappen voor verschillende doeleinden, onder andere als veiligheidsbril. Deze heeft Specsavers ook in de collectie. Hebt u iets aan dit antwoord? Bekijk ons brede assortiment aantrekkelijk geprijsde glazen en monturen.


Zoek meer antwoorden: Zoeken . Het dragen van een kappenbril kan ook helpen bij jeukende of brandende ogen en tegen . Een kappenbril kan ook helpen tegen droge ogen door het vocht van de ogen vast te houden.

Als je last hebt van brandende, jeukende en rode ogen, dan is een kappenbril misschien wel iets voor jou. Heeft u een ptosisbril of kappenbril nodig door functieverlies van het ooglid of van de traanklieren? Zorg en Zekerheid vergoedt de ptotisbril of kappenbril. Kappenbrillen worden met name gedragen door mensen met extreem droge ogen, bijvoorbeeld bij mensen met de ziekte van Sjögren. Bij deze ziekte raken onder meer de traanklieren ontstoken met als gevolg droge, branderige ogen.


Moritsz Schelwald Optiek is gespecialiseerd in het aanmeten van kappenbrillen. Hierdoor kan er geen lucht of wind bij uw ogen komen en ook verdampt het traanvocht minder. De bril kan ook op sterkte gemaakt worden.


Wilt u extra bescherming voor uw ogen? Doordat de bril volledig de ogen afsluit zal vocht van de ogen . Kunt u slecht zien en zijn brillen of lenzen niet goed genoeg? Dan zijn bijzondere optische hulpmiddelen wellicht geschikt. Lees wat u vergoed krijgt, wanneer u in aanmerking komt en waar u terechtkunt.


Hallo, Kan iemand mij helpen? Iemand raadde mij een kappenbril aan. Wie o wie heeft er ervaring mee en weet waar ik een kappenbril kan aanschaffen of kan laten aanmeten.

Wordt een kappenbril vergoedt? Het grootste deel van deze hulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Onze Low Vision specialist regelt de aanvraag bij uw zorgverzekering. Bij OZF krijgt u een vergoeding voor bijzondere hulpmiddelen voor de ogen. Zoals bijvoorbeeld een elektronische handloep, een kappenbril of een ptosisbril.


Aan de binnenkant van het glas wordt een kap van doorzichtig kunststof gelijmd. De randen worden afgewerkt zodat de kap exact de contouren volgt van het gezicht. Zo ontstaat een afgesloten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts