maandag 25 mei 2015

Koelmiddel r12 vervangen

Rkoelmiddel en is daarmee schijnbaar kansloos. Het vervangen van de olie uit de compressor door een synthetische olie die “gedragen” kan worden . Als defecte of onbetrouwbaar geachte delen vervangen zijn, kan het systeem getest worden. De pomp wordt voorzien van.


Aan het koelmiddel wordt ook esterolie of een ander bindmiddel toegevoegd om in het systeem achtergebleven delen Rte binden aan R134a.

Voor onze auto is de benodigde . Het ombouwen van een rsysteem na r134a zou ik nooit doen. Wil je dit goed doen kan je net zo goed een nieuwe airco in laten bouwen. De as afdichting en alle pakkingen en slangen moeten worden vervangen. Dus is erg duur voor dat geld kan je hem . Rsysteem dan ook niet “opneemt†en door het systeem transporteert.


Gevolg: de compressor wordt niet gesmeer met alle gevolgen van dien.

Ombouwen (retrofitten) niet verstandig! Vul met een alternatief voor het oorspronkelijke koudemiddel. Inmiddels heb ik even nagekeken wat als koelmiddel gebruikelijk is in koelkasten : Moderne koelkasten, waarvan het koelmiddel vervangen mag worden, gebruiken R600A (Isobutaan). Ik weet zelf niet of dat altijd zo is.


Oudere typen koelkasten, die het CFK-houdende koelmiddel R(CCl2F2) gebruiken, . Zorg ervoor dat het systeem duidelijk is gekenmerkt als zijnde gereviseerd. Hierdoor worden toekomstige fouten voorkomen. De hoeveelheid koelmiddel verschilt wanneer R134a wordt gebruikt.


Let op de nieuwe hoeveelheid in het systeem. Slangen en O-ringen binnen oudere systemen moeten worden vervangen. Voorwaarde is wel dat het Rkoudemiddel in de installatie aanwezig blijft. Ook blijven de wettelijke inspecties verplicht voor Ren Rinstallaties. Wat niet is toegestaan is het tijdelijk afpompen van het koudemiddel.


We kunnen ook uw airco van uw klassieker ombouwen van het koelmiddel Rnaar het huidige systeem met R134A vanaf 13-euro. Wel op eigen RISICO leidingen en slangen zijn oud en kunnen door de druk soms gaan lekken.

Voordeel hiervan is dat u de auto overal opnieuw kan laten vullen en niet afhankelijk bent . Het spul is illegaal in NL, maar. Ris een beter koudemiddel dan de huidige. Het bevriest sneller en kan. Als je condensor of verdamper moet vervangen ben je niet blij qua totale kosten. Als je hem laat vullen met het nieuwere koelmiddel schijnen de pakkkingen , de pomp er aan te gaan.


R134a moleculen zijn kleiner dan die van R12. Er zal dus altijd wat verlies optreden door osmose. Koelmiddelen hebben zelf namelijk geen smerende . De gebruikte olie moet oplosbaar zijn in het koudemiddel.


Het is mogelijk dat olie die in Roplost niet oplost in R290. Zo zijn er problemen geweest met het vervangen van Rdoor R134a in bestaande installaties. Mijn advies: Ga niet in een schuurtje zitten prutsen met een fles brandbaar . Castrol TTS word de keuze.


Concurrerende producten koelmiddel R407C vervangen rdoor leveranciers koelmiddel R407C vervangen ren fabrikanten koelmiddel R407C vervangen rworden hieronder vermel u kunt bladeren en het gewenste product selecteren. Daarnaast bieden we ook de aanverwante producten koelmiddel R407C . Ik wil het systeem laten bijvullen door R437a samen met controle en afpersen. Ik heb op dit moment als koelmiddel Rin mijn airco. Op internet kwam ik dit setje tegen.


Vervangen R22: kans voor natuurlijke koudemiddelen. NEKOVRI en NVKL hebben laten onderzoeken wat de kosten zijn van de verschillende opties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts