maandag 29 juni 2015

Kunstmest kas 27

Kalkammonsalpeter of KAS is een stikstofhoudende kunstmest in korrelvorm die de plantengroei stimuleert. Het bevat ammoniumnitraat en. In augustus steeg de prijs toen weer boven de € per 1kilo.


Op kunstmest die in de afgelopen periode is uitgeleverd gold een toeslag in verband met voorfinanciering en opslagkosten. Een universele stikstofmeststof met snelle werking op basis ammoniumstikstof en nitrische stikstof.

Zorgt voor een boost in de groei van stengel en blad. KAS bevat stikstof, de helft in ammoniumvorm en de helft in nitraatvorm. De nitraatstikstof is een zeer snel werkende stof, de ammoniumstikstof wordt geleidelijk door . De meststof bestaat uit stikstof, half in ammoniumvorm en half in nitraatvorm.


KAS is de meest gebuikte meststof in Noordwest Europa. De juiste bemesting voor grasland of hooigras. Bij een tekort zal de plant geelverkleuring vertonen.


Kunstmest is daarom nodig voor een duurzame landbouw.

We bieden hierin een compleet assortiment, afgestemd op elk gewas en grondsoort. De samenstelling van stikstofmeststoffen. Meststoffen, Gehalte in , Toelichting. N, P₂O₅, K2O, MgO, Na₂O, B, S. Zwavelzure ammoniak, 2 0 . Het product bevat naast N MgO en calcium.


U herkent de meststof aan de oranje korrel. Het is geschikt voor de bemesting van elk gewas. Voor elke strooier zijn strooitabellen beschikbaar. Stikstof zit in diverse minerale meststofproducten (kunstmestproducten) verwerkt.


Voor een juiste toepassing is het belangrijk om te weten in welke vorm de stikstof aanwezig is: nitraat, ammonium of amide. In dit artikel worden de bekendste stikstofmeststoffen beschreven. De bekendste stikstofmeststoffen zijn:.


Bij de keuze van de meststof is dit ook een belangrijk punt. KAS zonder magnesium ( 27N ). De Weidse Blik levert ook uw KAS kunstmest !

Created with Highstock 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts