maandag 15 juni 2015

Thermostaat centrale verwarming

Thermostaten passen niet op alle type cv -ketels. Op onze adviespagina leggen we graag aan je uit welk type thermostaat op jouw cv -ketel past. Onze keuze voor een slimme thermostaat. Past deze thermostaat op mijn cv -ketel?


Daarnaast kies je je thermostaat op welk type centrale verwarming je in huis hebt.

Het regelen van de temperatuur in een woning of gebouw kan op verschillende manieren. Wilt u optimaal gebruikmaken van uw cv -ketel? Dan kan het een optie zijn om een oudere thermostaat te vervangen voor een nieuwe, slimme thermostaat. Bij de ingestelde temperatuur zal de kamerthermostaat automatisch bijregelen en de verwarmingsketel laten opstarten. Er bestaan ook digitale thermostaten waar je ook specifieke piekmomenten kan . Er zijn draadloze thermostaten en met draa modulerende thermostaten en klokthermostaten leverbaar.


De temperatuur kan je automatisch instellen, maar ook handmatig bijstellen wanneer je de warmte in een bepaalde ruimte wil verhogen of verlagen. Je kan bij ons ook terecht voor een nieuwe cv -ketel van topmerken .

Alle soorten zijn er als 'aan-uit' en als modulerende thermostaat. De thermostaat geeft dit vervolgens aan de cv -ketel door. De oudere, analoge handmatig bediende thermostaat. Uitsluitend modulerende thermostaten van Nefit zijn geschikt. Eigen thermostaten hebben de voorkeur.


In de onderstaande documentatie kunt u nagaan welke thermostaten voor uw cv -ketel geschikt zijn. Bij deze regelingen heb je geen eigen cv - ketel, maar krijg je warm water en verwarming vanuit een centraal systeem. Ook wanneer u stadsverwarming heeft is het mogelijk om te profiteren van het optimale . Bespaar stookkosten met een moderne cv -ketel en de juiste thermostaat.


Een thermostaat zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Gebruik deze digitale thermostaat van Saninstal voor het regelen van uw centrale verwarming om op een eenvoudige manier uw kamertemperatuur in te stellen. Hij beschikt over een LCD display en een eenvoudige bediening via druktoetsen.


Bovendien beschikt deze thermostaat over verschillende functies: Boost, . Een computerthermostaat is een geavanceerde variant hierop met meer programmeermogelijkheden. Zo kan je voor elke weekdag een ander temperatuurscenario opstellen en kan je bij langdurige afwezigheid de thermostaat zo programmeren dat de verwarming aan springt op de dag dat je terugkomt. Klokthermostaat en radiatorkranen.


Wat voor cv -ketel je ook hebt: een klokthermostaat en thermostatische radiatorkranen zorgen altijd voor meer comfort.

De verwarming gaat automatisch aan en uit, en je stookt nooit ongemerkt in kamers die je niet gebruikt. Dat scheelt energiekosten en is beter voor het milieu. Met een ruimtethermostaat (vaak kamerthermostaat genoemd) kan een gewenste temperatuur voor een ruimte worden ingesteld. De ruimtethermostaat grijpt in op het ( centrale ) verwarmingssysteem. De keuze van soort thermostaat is mede bepalend voor het energieverbruik en de daarmee samenhangende stookkosten.


Spring naar Kamerthermostaat met anticipatie - Een verbetering van de kamerthermostaat is de kamerthermostaat met anticipatie. Een kamerthermostaat schakelt uit wanneer de temperatuur boven de ingestelde temperatuur is. Hiermee is de kamerthermostaat te laat, het cv - systeem bevat nog veel energie, . De beste keuze en de laagste prijs vind je in het uitgebreide assortiment van GAMMA! Kan je een (manuele) thermostaat van een centrale verwarming gewoon vervangen door een elektronische ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts