dinsdag 13 juni 2017

Prijzen kalkammonsalpeter 2017

Created with Highstock 5. Dit blijkt uit een overzicht van de prijzen voor kalkammonsalpeter (KAS) over de afgelopen tien jaar, zoals die zijn vastgelegd door het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van Wageningen UR. In figuur zijn deze uitgezet in een grafiek. Het LEI berekent de prijzen als een gewogen gemiddelde van verschillende grote . Kalkammonsalpeter (KAS) is afgelopen week flink in prijs verlaagd.

De vraag naar stikstofkunstmest neemt toe, maar voorlopig blijft sprake van een overaanbod. In Nederland melden partijen in de handel ook te verwachten dat kalkammonsalpeter (KAS) . NP 24- 14blendNoord in bulk. Actuele kunstmestprijzen.


Kwaliteitsgarantie in bulk. De meststof bestaat uit stikstof, half in ammoniumvorm en half in nitraatvorm. KAS is de meest gebuikte meststof in Noordwest Europa.

De juiste bemesting voor grasland of hooigras. Waddeneilanden en Zeeland gelden toeslagen). Voor meer info of bestellen van dit product kunt u telefonisch of . Gedurende de beginperiode van de zomer zijn de prijzen van de N-houdende kunstmestsoorten kalkammonsalpeter (KAS) en Sulfan (KAS-S) naar een lage zomerseizoensprijs gedaald. Wij anticiperen hierop door juist in deze tijd in te kopen. Deze maand en de komende . Op maart komt er een schip met kalkammon- salpeter voor de wal.


Bij directe levering in bulk vanuit schip krijgt u een extra logistieke korting. Dus inclusief kosten voor oogst en transport. Het bevat ammoniumnitraat en calciumcarbonaat ( CaCO3). Wanneer dolomiet als vulstof gebruikt wordt bevat de meststof ook magnesiumoxide (MgO).


Door de beperkte hoeveelheid calciumcarbonaat is de. Bij Intratuin meestal van het merk Asef. De prijs is tussen de € en € per kilo.


De meeste tuincentra handhaven de leeftijd van minimaal jaar. Aan de kassa kunnen kopers van KAS worden gevraagd naar hun legitimatie.

De kunstmestprijzen hebben de afgelopen weken een abrupte en sterke stijging doorgemaakt. De wereldwijd sterk stijgende ureumprijzen zijn de oorzaak. Volgens Zinke werd in de Duitse invoerhavens begin . De marktplaats voor de moderne veehouder.


Een nadeel zijn de hogere kosten. Organische meststoffen werken ook langzamer en zijn veelal goedkoper en beter voor de bodemstructuur. Er is wel enig verschil in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts