dinsdag 13 juni 2017

Type radiator bepalen

Waar staan de type aanduidingen (122etc) bij radiatoren voor? Stap 2: type radiator bepalen. Paneelradiatoren bestaan in twee soorten: omkast en niet omkast.


Bij niet-omkaste paneelradiatoren is de warmteafgifte hoger met bijgevolg een hoger rendement. Omkaste paneelradiatoren zijn voorzien van een decoratief sierrooster en zijpanelen.

Welke radiator geeft meeste warmte? De radiator die de meeste warmte kan geven, is de radiator met de meeste platen en conv. De platte buizen van het Tamari model staan garant voor een gelijkmatige warmteverdeling. Deze radiator geeft een stoere indruk zonder overdreven zwaar over te komen.


Bereken direct je vermogen! Vermogen radiator berekenen? Houd jezelf zoveel mogelijk aan de aanbevolen temperatuur per type ruimte.

Naast het berekenen van het vermogen van je radiatoren is het ook belangrijk om het juiste vermogen van je CV-ketel te bepalen. Wil je het vermogen van . Conclusie: de grootte, het type kamer én dus gewenste temperatuur (gewenste behaagelijkheid) bepalen het gewenste vermogen van de radiator. Een type radiator wordt aangegeven met een code van cijfers. Het eerste cijfer geeft het aantal platen weer en het tweede cijfer het aantal convectoren.


We houden hierbij rekening met het type ruimte, de grootte van de ruimte en de isolatie van uw woning. Je kunt zoeken op een radiator van gelijke of ongeveer gelijke afmetingen. Neem dan een type en neem deze waarde maal twee. Zo kom je redelijk in de buurt. In de meeste vermogenstabellen staan beide waarden nog wel.


Met een type kom je waarschijnlijk wel aardi in de buurt met dezelfde . De grootte, het type kamer, de mate van isolatie én de gewenste temperatuur bepalen het gewenste vermogen van de radiator. Iedere ruimte in een woonhuis, heeft een andere aanbevolen temperatuur. In deze gevallen bestaat de mogelijkheid om via het installatiemenu het type regelgedrag te wijzigen in optimaal comfort (OPc).


Als u wilt weten hoeveel vermogen een bestaande radiator heeft vergelijk deze dan met een Thermrad Super radiator met ongeveer dezelfde afmetingen.

Dit regelgedrag zorgt o. Voorbeeld: U heeft een ruimte van m³ (kubieke meter) en deze wilt u verwarmen tot graden Celsius. Vraag ook vrijblijvend prijzen aan! Om de geschikte radiator en het juiste aantal radiatoren voor je woning te berekenen, moet je met enkele criteria rekening houden. Wij vertellen je hoe je het juiste vermogen voor je radiatoren berekent.


Vooraleer je kunt bepalen wat voor soort radiator je kiest, is het belangrijk om te berekenen . Alleen de capaciteit van uw radiator berekenen levert dus nog niet alle . Alle informatie voor het berekenen van het vermogen van de radiatoren , lees je op Mijnkluswijzer. Radiator capaciteit berekenen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts