woensdag 18 juli 2018

Bubbelbad reinigen met chloor

Je bubbelbad schoonmaken. Je zet een rustgevend muziekje op, vult het bubbelbad met water, steekt een aantal geurkaarsjes. Hoe moet je je bubbelbad of jacuzzi reinigen en onderhouden? Chloor shock – Zelfs als je je spa niet gebruikt, moet je één maal per week chloor toevoegen aan het water.


Ook moet u regelmatig de pH-waarde (zuurtegraad) van het water controleren en indien nodig aanpassen.

Deze waarde moet ongeveer bedragen. Doe dit best uur na toevoeging van chloor. Controleer de water- of luchtjets regelmatig op vuilresten. Bij het bubbelbad bij ons thuis heb ik ze met bleek schoon gemaakt. Bij die van ons zitten er grijze dopjes in de bodem die hele kleine belletjes geven, en grote in de zijkant die hardere stralen spuiten.


Die grijze dingen heb in bleek op gegoten, en de spuitmonden in. Benieuwd naar hoe je een bubbelbad moet schoonmaken? We geven je hier een stappenplan.

Van chloor wordt je kunstofbad poreus en steeds moeilijker schoon te maken. Ik gebruik wel eens wc-eend (nou ja, de goedkope Aldi-versie). Maar het werkt wel natuurlijk. Beetje rondgieten en een uurtje in laten trekken. Als dat niet werkt kun je daarna de chloor altijd nog pakken . Daarna kan u de wanden reinigen en het bubbelbad vervolgens opnieuw vullen met vers water, daarin doet u dan alle nodige onderhoudsproducten.


Een behandeling met chloor , een chloorshock genaam gebeurt best op wekelijkse basis als jacuzzi onderhoud. Jacuzzi, groot of klein,. Wanneer u chloor toevoegt aan . Een jacuzzi met vies water wil je natuurlijk vermijden. Schoon, helder en veilig water is dan ook wat je wilt hebben.


Dit kun je bereiken door bacteriën in het water uit te schakelen. Desinfecteren noemen we dat. Vroeger was het zo dat je vele verschillende middeltjes nodig had om uw opblaasbaar bubbelbad te onderhouden. U had ontkalker, pH-min, pH-plus, chloor en nog meer onderhoudsmiddelen nodig maar dit is nu verleden tijd met de SWT Chloorvrije.


De enige manier om dit weg te krijgen is het bad grondig te reinigen met een whirlpool cleaner.

Neem dan een emmer water met een klein beetje chloor of bleekwater en neem de banken hiermee af. Bent u op zoek naar een nieuw bubbelbad ? Of heeft u er wellicht al een in uw badkamer? Er zit groene aanslag op, die met bubbelbadreiniger van HG niet verdwijnt.


Hg schimmel verwijderaar helpt, maar normaal chloor werkt ook prima. Bubbelbad reinigen met chloor. Biofilm en jacuzzi vervuiling. Waarom is er onderhoud nodig aan de Spa of jacuzzi ? Het belangrijkste antwoord hierop is wellicht de hygiëne ! Als u niets doet aan het periodiek onderhoud van de jacuzzi dan zullen bacteriën een biofilm gaan aanmaken en dan starten de echte problemen. Op deze manier blijft je water het meest zuiver.


De filters kunnen tijdens het gebruik van kleur veranderen. Ook is het best mogelijk dat er een minder fris geurtje aan de filter hangt. Op zich is de kleur en de geur geen probleem, . Onderschat de invloed van uw spafilter niet, het is een zeer belangrijk onderdeel. Een slecht of vuil waterfilter is de meest voorkomende storing en zorgt voor onnodige problemen met uw spa bubbelbad met slechte . PROPER zijn de inzittenden ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts