maandag 9 juli 2018

Therminon 5000 wordt niet warm

Beste klussers Ik heb een probleem met de vloerverwarming. Zou graag jullie advies willen vragen. Vloerverwarming wordt niet warmer dan graden - Duurzame Energie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals vervuiling, een installatiefout of verkeerd gekozen vloerafwerking.


Ook in geval dat er te weinig stroming is naar de unit, aanvoer en retour worden warm , er komt echter heen warmte in de bui‐ zen groepen. Alleen bij B‐label pomp).

De vloerverwarming wordt te warm. De maximaal thermostaat staat niet goed afgesteld. Openhaard geeft warmte af, ruimte blijft lekker warm , dus de thermostaat aan de muur denkt ik ben niet meer nodig en schakelt de CV uit, vloer koelt langzaam.


Is het ook zo dat je ketel continue staat te draaien, omdat de gewenste temperatuur niet wordt bereikt? Dit kunt u eenvoudig zelf doen in deze stappen. Er zijn tevens radiatoren die de ruimte verwarmen.


Wanneer er in dezelfde ruimte ook nog radiatoren hangen die. Draai alle in de ruimte aanwezige radiatoren dicht en controleer dan of de vloer warm wordt. Blijkt deze leiding nog koud te zijn dan is het best om even na te gaan of uw ketel wel brandt.

Brandt de ketel maar blijft de leiding kou . Dit jaar wordt de vloerverwarming boven niet warm , een aantal groepen blijven kou ondanks het feit dat wij deze meermaals hebben ontlucht. We hebben in principe nog garantie, maar we krijgen. Geen egale verwarming van de vloerverwarming beneden, de ene groep wordt wel warm de andere niet of worden gedeeltelijk warm. Van de grootste groepen wordt de retour nooit echt warm terwijl de kleine groepen dat wel hebben. Hallo, Ik heb een probleem met de vloerverwarming die niet warm wil worden.


Het is in een nieuw huis en los van de vloerverwarming staan er geen radiatoren aan. De ketel werkt goe maar het probleem is dat de vloerverwarmingsslangen niet warm worden. Ook voelen de (7) retours warm aan (of lauw, maar in ieder geval niet koud).


De buizen zijn niet ingefrase maar de cementdekvloer . Het gedeeltelijke afgekoelde water komt er dan weer uit en word dan door de pomp weer terug in de vloer gepomt en gemengd met warm water. Klinkt me niet als bijzonder snel in de oren. Hoe warm word de verdeler als je de knop er afdraait? Na een klacht bij de aannemer is de unit actief gemaakt. Geadviseerd wordt om de ruimtetemperatuur zo veel mogelijk te handhaven en alleen gedurende de nacht de temperatuur.


Controleer tijdens het in bedrijf stellen of alle groepen stroming hebben en gelijkmatig warm worden. Deze beveiliging schakelt de circulatiepomp (E) uit indien de temperatuur boven de 50°C uitkomt, dit om te voorkomen dat de vloer te warm wordt. Het volgende probleem dient zich aan bij het opstarten van de installatie wordt van de vloeren niet warm , boven de thermostaat knop van de verdeler wel, enkel de temperatuur meter van het aanvoer water loopt niet op(en de vloer wordt ook niet warm ). De afstand van de verdeler tot aan de ketel is beide .

Hierdoor zijn radiatoren of verwarmingssystemen niet meer nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts