donderdag 5 juli 2018

Koeltechniek

Laserkoeling: een koeltechniek die gebruikmaakt van lasers om in een gas ultralage temperaturen te bereiken. De eenvoudigste vorm van laserkoeling is de zogenaamde . Andere benamingen zijn airco, luchtregelaar, klimaatregelaar, klimaatregeling en comfortkoeling. Met het apparaat of installatie kan de temperatuur en luchtvochtigheid op . Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Koeling inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Koeling en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze . Luchtkoeling is een vorm van koeltechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van lucht als koelmiddel.


Luchtkoeling wordt vooral toegepast in voertuigen, omdat daarbij gebruik kan worden gemaakt van de rijwind om een beter resultaat te bereiken. Het wordt ook toegepast in elektronica en bij turbines. Artikelen in de categorie Koeling.

Geforceerde luchtkoeling. Een Peltier-element (Peltier-Seebeck of passief thermo-elektrisch element) is een elektrische component die gebruikt kan worden om warmte te verplaatsen van een koude naar een warme plek of om een elektrische stroom op te wekken uit een temperatuurverschil. Het is puur een elektrische warmtepomp, vernoemd naar . HVAC is de Engelse afkorting van heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en air conditioning (airconditioning of koeling), drie deelgebieden van huiscomfort. Soms gebruikt men de term om luchtbehandeling in kantoorgebouwen aan te duiden.


Dit gebeurt met luchtbehandelingskasten. Dit zijn eigenlijk afgesloten . Absorptiekoeling is een koelmethode die een warmtebron (bijvoorbeeld de zon of een petroleumvuur) gebruikt om energie te leveren voor het koelsysteem. Absorptiekoelkasten zijn een goed alternatief voor gewone koelkasten met een compressorsysteem als elektriciteit niet of moeilijk beschikbaar is, als geruisloosheid . Installatiebedrijven voor koeltechnische apparatuur moeten gecertificeerd zijn door de STEK, de Stichting Erkenningsregeling uitoefening van het. Koeltechnisch installatiebedrijf.


Overzicht == In grote lijnen kan koeling op twee verschillende manieren plaatsvinden: Als het gaat over het afkoelen tot extreem lage tempera. Bijna ieder HVAC-systeem dat koeling bevat, hangt hiervoor af van een koelmachine die ofwel ijswater of pekel koelt (indirect systeem) ofwel lucht koelt ( direct systeem). In het kader van deze cursus is het . Vul uw e-mailadres in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Een vorm van ventilatie met evenwicht tussen de hoeveelheid toe- en afgevoerde ventilatielucht.

De afzuiging wordt meestal gecombineerd met warmterugwinning (WTW). Zowel mengventilatie als verdringingsventilatie kunnen . Onze vakkundige en gemotiveerde mensen installeren en leveren innovatieve koel- en vriesoplossingen, waarbij aandacht voor energie, milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en veiligheid . Zie voor meer informatie. Op maat gemaakte koel- en vriesoplossingen voor elke markt.


Zowel nu, als in de toekomst, stellen wij creativiteit en duurzaamheid centraal in product - en procesomgeving, met als doel bij te dragen aan de continuïteit en het . Bij de opzet van de website is gekozen voor een -structuur, zoals bekend van , met de titel Koude-. Voor ieder koudetechnisch onderwerp waar een gebruiker aandacht aan wil besteden kan op eenvoudige wijze een pagina aangemaakt worden. Vind alle benodigde informatie over oplossingen voor industriële en commerciële koeling en airconditioning.


Alles over componenten en oplossingen voor bewaking en regeling van druk en temperatuur, en vloestofregeling. Meer over Industrial Automation .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts