vrijdag 21 oktober 2016

Mora ovenkroket test

Net zo krokant uit de oven als uit de frituur. Sinds emeritus hoogleraar Martijn Katan schreef dat een kroket gezonder is dan je denkt, sterker nog: gezonder is dan een plak kaas op broo kan de . Broodje kroket met ovenkroket van Mora. Mora rundvlees oven kroketten.


Wat betreft de kroketten: voor het proeven was ik net zo sceptisch als bij de bitterballen.

Ik was na het proeven helaas niet compleet overtuigd. De buitenkant wordt net als de bitterballen heerlijk krokant, maar de vulling van deze . Speciaal ontwikkeld voor mensen die geen friteuse hebben, maar wel houden van topkwaliteit kroketten, bitterballen en frikandellen. Onze gehele Oven range . Een panel vol kroketten-kenners zocht het voor je uit in deze AD- test. Met zijn donkere broodkruim en torpedovorm duidelijk het buitenbeentje.


Ook de harde, vettige korst en de zoute, lobbige ragout bekoren allerminst. Prijs: euro per gram .

Voor een test : klik hier. Kroketten test je dan ook niet in je eentje. Let op: Het kan zijn dat de Airfryer gaat roken door het vet van de oven kroket. Als je dit wil voorkomen kies dan altijd voor een traditionele diepvrieskroket rechtstreeks uit je vriezer. Of test de ovenkroket een keer uit en blijf bij je . Van Dobben Rundvleescroquetten, Algemeen, €3 6. SnackFan Rundvleeskroketten, Aldi, €0 11.


Kwekkeboom Rundvleescroquetten, Algemeen, €5 8. Cora laat samen met Flora in twee nieuwe reclames zien waarom de frikandel en kroket een aanwinst zijn voor de Nederlandse snackmarkt. Hiermee belooft het merk net zulke krokante snacks te leveren als uit de frituur. Een echt goede rundvleeskroket uit de oven heeft niet alleen een krokante goudbruine korst, maar is ook royaal gevuld met een heerlijke smeuïge ragout extra vol met mals draadjesvlees.


Reden voor mij om deze ovensnacks te gaan testen. Iedereen die mij kent, of inmiddels een beetje kent, weet dat ik niet vies ben van een bittergarnituur of kroketje op zijn tijd. Veel snackfabrikanten bieden ovenvarianten aan van frituursnacks zoals kroketten en bitterballen.


De uitkomst zou je nog kunnen verrassen! Volgens de caloriechecker van het Voedingscentrum zitten er meer calorieën en . Je kunt bij het kopen van kroketten in de winkel kiezen tussen de gewone kroketten of de ovenkroketten.

Verrassend genoeg geven de ovenkroketten een veel beter resultaat. Ik ben niet vies van een snackje op zijn tijd. Mijn favo terrassnack is de bitterbal, liefst met een lekkere lik grove mosterd.


Ik heb wel een frituurpan thuis, maar die staat ergens achterin de schuur. Ik gebruik hem eigenlijk nooit. Uit zelfbescherming en ook omdat het . De Philips Airfryer is ideaal om snel en gezonder een heerlijke snack in te bereiden. Doordat je bij de Airfryer zelf geen olie of vet hoeft toe te voegen heb je geen last van een frituurlucht en worden je snacks ook nog eens gezonder.


Een revolutie in het vriesvak. Zo noemt directeur Bart Bakker van snackfabrikant Royaan de introductie van kroketten en andere snacks die in de oven net zo krokant bakken als in de frituur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts