woensdag 11 maart 2015

Reeuwijkse plassen strand

Aan de rand van de Reewijkse plas ligt een zandstrand met speel- en ligweide. Het zwemgedeelte is afgeschermd en geschikt voor kleine kinderen. Een ideale plek voor dagrecreatie.


Surfen, zwemmen, duiken. Een gebied met bos, weiden en een grote plas. Aan de plas zijn veel mogelijkheden voor de kleine watersport als surfen en zwemmen.

Wat ooit een polder was, is nu een natuurgebied met . Dit gebied bestaat uit bos, weidepartijen en een grote plas. Tussen oktober en april mogen honden ook los op het grote strand. In deze periode kan je een lange wandeling rond het meer maken (totale lengte ongeveer km).


Parkeren in een woonwijk van Gouda (kijk op de route kaart bij P2) Via de spoortunnel, ben je snel weer buiten de stad. Hier werd al veel langer . De smalle wegen in het plassengebied zijn minder geschikt voor autoverkeer. Op de Twaalfmorgen, waaraan het naaktstrandje ligt, . In de omgeving liggen allerlei pittoreske dorpen, monumentale boerderijen, plassen en meren.

U zult hier dus geen last hebben van mountainbikers of recreatiefietsers. U komt volkomen tot rust in deze mooie omgeving die zich kenmerkt door verharde paadjes door bosgebie speelheides en bovendien kenmerkt deze . Nieuwemensenlerenkennen. De komende dagen staan er leuke activiteiten op het programma vanuit Natuurmonumenten. Ondermeer een vaartocht bij volle maan.


Zeilen, surfen, suppen of gewoon zwemmen. Gevlagd wordt er wel in Reeuwijk , maar alleen als het strand bewaakt is. In onze visie ontwikkelen het strand en de oeverzone verder door. We doen landschappelijke ingrepen om wandelen en fietsen nog aantrekkelijker maken.


En net als bij onze andere projecten pakken we de entreezone aan. Het vormt een uitvalsbasis voor fiets-. De plas zelf, met ligweide en speelstrand , trekt veel dagrecreatie voor zonnen, zwemmen en surfen.


Varen is niet toegestaan, wel surfen . Reeuwijkse Hout biedt goede mogelijkheden voor strandrecreatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts