donderdag 2 juli 2015

Oso onderwijs

Met OSO draag je als school het overstapdossier van de leerling digitaal veilig en snel over. De privacy van leerlingen is daarmee meteen goed geregeld. Aansluiten op OSO Wat is OSO?


Welk soort OSO -dossier je ook verstuurt, met OSO gebeurt de overdracht van leerlinggegevens veilig. Dit gebeurt via het Traffic Center. De beveiliging is geregeld via het certificaat (PKI-Overheid) van hun softwareleveranciers.

Gebruikt jouw school ook OSO ? Bekijk de interactieve kaart of de lijst van aangesloten scholen. Wanneer je school is aangesloten op OSO , kan je via OSO snel en veilig OSO - dossiers (OKR) uitwisselen met andere scholen of Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs. Waar moet je op letten als je met OSO gaat werken?


Enkele belangrijke aandachtspunten en tips op een rij. OSO wordt bekostigd door het ministerie van OCW en heeft drie partners die zorgen dat OSO werkt, vernieuwt en aansluit bij scholen. In het kader van de overstap van leerlingen en bij ondersteuningsaanvragen bij de Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs , dienen leerlinggegevens veilig te worden uitgewisseld middels een OSO -dossier. Over welke gegevens je hiervoor uitwisselt, zijn afspraken gemaakt in de OSO -standaard.


Scholen kunnen met OSO veilig en betrouwbaar leerlinggegevens digitaal uitwisselen wanneer een leerling overstapt naar een nieuwe school.

Scholen wisselen onderling leerlinggegevens uit wanneer een leerling overstapt naar een nieuwe school. OSO faciliteert een veilige digitale uitwisseling van leerling gegevens. Schoolbesturen en samenwerkingsverbanden zijn verantwoordelijk voor het veilig en betrouwbaar overdragen van leerlinggegevens. Er wordt een overstapdossier gegenereerd door het leerlingadministratiesysteem van de huidige school. Overstapservice Onderwijs ( OSO ) biedt de oplossing: digitale uitwisseling van studie- en begeleidingsgegevens (het overstap- dossier) tussen scholen voor primair en voortgezet onderwijs.


Of heeft u OSO dit jaar om specifieke redenen nog niet gebruikt? Fontys OSO is hét adres voor de Master Educational Needs. Volg de opleiding in voltijd of in zeer flexibele deeltijd. Losse modules naar eigen keuze volgen kan ook. Voor leraren en onderwijspersoneel verzorgen we bovendien nascholingstrajecten en incompanytrainingen.


Zij bieden momenteel een groot aantal leerroutes aan voor de professionalisering van leerkrachten in het ( speciaal) basisonderwijs, het primair en voortgezet speciaal onderwijs , het . Loeki Feringa-van der Ent is coördinator van de trajecten Interne Begeleiding, Ambulante Begeleiding en Coördinator Ambulante Begeleiding Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg ( OSO ) te Tilburg. Deze afspraak is ontwikkeld in het kader van de Overstap Service Onderwijs ( OSO ). OSO is het geheel van afspraken, standaarden en beveiligde verbindingen die de veilige digitale overdracht van studie- en begeleidingsgegevens van een leerling vanuit de leerlingadministratie van de huidige school naar . Voor meer informatie over de afspraken rondom OSO kan contact worden opgenomen met het eigen bestuur. Het schooladvies: hoe komt dat tot stand?


Basisscholen geven met een schooladvies aan welk onderwijsniveau in het voortgezet onderwijs het beste bij een leerling past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts